Marek Stodůlka
28. března 2021 • 07:57

UFC 260: Hrozivý Predátor novým králem těžké váhy! Další na řadě Jones?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reparát na jedničku. Francis Ngannou knockoutoval na turnaji UFC 260 v Las Vegas Stipeho Miocice a odčinil tak tři roky starou porážku. A co víc, po pěti vítězstvích v řadě se stal také šampionem těžké váhy UFC. „Netuším, co k tomu říct, je to neuvěřitelné. Je to skvělý pocit, lidé mě podceňovali, ale konečně jsem dokázal, že na to mám,“ zakoktával se v rozhovoru po souboji dojatý Kamerunec.



Opravdu neuvěřitelné zlepšení. Kdo si myslel, že Francis Ngannou dokáže vítězit jen v prvním kole hrozivými údery, musí se momentálně chytat za hlavu. Nepředvedl totiž žádný zběsilý nástup, do souboje se Stipem Miocicem vstoupil koncentrovaně, vyrovnaně. A výsledek? Knockout ve druhém kole.

Odstrašující síla Kamerunci zůstala, Stipe Miocic ale musel navíc čelit mnohem obsáhlejší škále schopností. V prvním kole schytal dokonce i kop na hlavu, spolu s několika tvrdými údery, které ustál. Druhá pětiminutovka však znamenala konec. Direktem z přední ruky posadil vyzyvatel šampiona na zadek. Miocic se ještě dokázal postavit, čas na oklepání už ale nedostal. Ngannou totiž navázal výborným hákem, jenž souboj ukončil.

„Splnil jsem slib, který jsem si dal, když jsem byl mladý,“ soukal ze sebe vítěz po knockoutu možná nejlepšího bojovníka v historii těžké váhy. Teď to vypadá, že na Ngannoua čeká další legenda. A opět půjde o skok nahoru, Jon Jones je totiž považován za nejlepšího bijce všech dob napříč všemi divizemi. A po přechodu z polotěžké váhy si brousí zuby na titul, který teď uzmul čtyřiatřicetiletý „Predátor.“

„Ukažte mi peníze,“ pobídl Jones na Twitteru zástupce organizace, aby mu předložili nabídku k souboji. „Podle mě je Jones nejlepší bojovník MMA všech dob. Bude to pro mě skvělá výzva a zápis do statistik,“ nebránil se nový šampion duelu. „Teď bude ale nastupovat jako vyzyvatel, já jsem šampion. Ukažte mi taky peníze, jsem tady.“

Ngannou tak výhrou nad Miocicem posílil ekipu afrických šampionů. Po Kamaru Usmanovi a Israeli Adesanyovi z Nigérie se stal třetím vládcem divize z tohoto kontinentu. Usman mu dokonce pomáhal v rohu. „Inspiroval mě k tomu, abych byl šampionem. Pomáhal mi v kempu, má skvělý wrestling, který jsem věděl, že může být rozhodující,“ děkoval Ngannou kamarádovi.

Francis Ngannou se stal novým šampionem těžké váhy UFC
Francis Ngannou se stal novým šampionem těžké váhy UFC

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud