Ondřej Němec
21. května 2021 • 22:30

Dvořákova třetí výzva v UFC: soupeř při shazování zkolaboval! Kdo je náhrada?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí zápas v elitní světové organizaci UFC čeká v noci na neděli českého MMA bojovníka Davida Dvořáka. V Las Vegas se utká v muší váhové kategorii s Kolumbijcem Juancamilem Ronderosem, který nahradil na poslední chvíli plánovaného soupeře Rauliana Paivu z Brazílie. Dvořák bude hájit sérii patnácti vítězství, naposledy prohrál před devíti lety. UFC Fight Night 188 vysílá Premier Sport v noci na neděli od 1.00.



DAVID DVOŘÁK
Narozen: 5. června 1992 (28 let) v Hradci Králové 
Výška/váha: 165 cm/57 kg
Profesionální bilance: 19:3
Tým: All Sports Academy
Největší úspěch: první Čech, který zvítězil při premiéře v UFC

Paivu připravily o duel s českým bojovníkem problémy při shazování váhy, s kterým měl problémy již v minulosti. Tentokrát Brazilec dokonce zkolaboval a musel být převezen do nemocnice, lékaři mu proto zápas zakázali.

UFC ale našla pro Dvořáka rychle nového soupeře, Ronderose čeká premiéra v elitní organizaci. Podle bilance na webu herdog.com má za sebou čtyři zápasy mezi profesionály, které všechny vyhrál.

Osmadvacetiletý český zápasník odletěl do USA s velkým předstihem již na začátku května. Nejprve se připravoval v Los Angeles a v tomto týdnu se přesunul do Las Vegas.

„Vždy potřebuju alespoň dva týdny času, abych se aklimatizoval. Navíc pro mě je vždy dobré někam vypadnout a nebýt pořád jen doma,“ uvedl rodák z Hořic. Změna soupeře pro něj znamená stanovení nové taktiky. Zatímco Paiva byl vyšší než český bijec, Ronderos je menší.

„Chci vyhrát za každou cenu, jakýmkoliv způsobem. Máme jasnou strategii, podle které pojedu, a pokud soupeř udělá chybu a nechá se ukončit, tak vyhrajeme před limitem. Jsem ale připravený, že budeme bojovat až do konce,“ řekl Dvořák k prvnímu soupeři. Jistě to ale platí i pro náhradníka.

David Dvořák v redakci deníku Sport
David Dvořák v redakci deníku Sport

Procházka s trenéry: Začíná nám dobíhat, co jsme dokázali. MMA jsou šachy a strategie
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud