Ondřej Němec
20. února 2022 • 12:30

Jedna rána do zapomnění! Tvrdý knockout sfoukl bývalou UFC hvězdu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl ukázat víc než minule, ale selhal. Johnny Walker býval jistou dobu považován za korunního prince polotěžké váhy UFC, tvrdilo se o něm totiž, že má na to sesadit z trůnu tehdejšího krále Jona Jonese. Jak bláhová myšlenka... Po Brazilcově prohře s Američanem Jamahalem Hillem je jasné, že jen zázrak by jej mohl dostat zpátky na výsluní. Hill se už v prvním kole trefil tak skvěle pravačkou, že se před ním Walker skácel jako strom. Bude rozhodně zajímavé sledovat jeho další cestu divizí, v níž už v květnu nastoupí do boje o titul český samuraj Jiří Procházka s Gloverem Teixeirou.



V minulé bitvě prohrál na body s krajanem Thiago Santosem. Tentokrát si chtěl brazilský showman Johnny Walker napravit reputaci. A dostal k tomu příležitost v rámci hlavního zápasu, na turnaji UFC Fight Night 201 (respektive UFC Vegas 48) nastupoval do boje proti talentovanému, ale méně zkušenému, Jamahalu Hillovi. Z restartu kariéry ale sešlo.

Walker se před duelem opět snažil strhávat pozornost. Na vážení hrál výraz divokosti, vtipkoval, při nástupu do klece pak rozjel svůj tradiční taneček. Během necelých tří minut duelu předvedl několik pěkných high kicků (kopy do výšky), které ale soupeře většinou příliš nezasáhly.

Knockoutovaný Johnny Wallker
Knockoutovaný Johnny Wallker

Pak se pokusil o útok pěstmi, tvrdý kontr z pravé ruky ho však v okamžiku vypnul. Bezmála dvoumetrový Brazilec se skácel k zemi a hlavou se opřel do pletiva. Hill se k němu ještě vrhl, ale další údery byly zbytečné, rozhodčí střet ukončil.

„Přestaňte pochybovat a začněte věřit, protože je to skutečnost,“ prohlásil Hill sebevědomě poté, co bylo jeho vítězství oficiálně ohlášeno. Američan tak zvýšil svůj profesionální zápis v MMA na devět výher (pět knockoutů a čtyři rozhodnutí) proti jedné prohře a určitě poskočí v žebříčku divize, kde měl před duelem dvanáctou příčku.

To Brazilec z pozice desítky polotěžké váhy jasně klesne a celkově je jeho budoucnost v UFC nejistá. Bývalý objev, od kterého si hodně sliboval i šéf organizace Dana White, tak pomalu upadá v zapomnění. Hillova přezdívka zní „Sweet Dreams“ (sladké sny). Co se asi Wallkerovi zdálo?

Hlavní karta UFC Fight Night 201/UFC Vegas 48

Polotěžká váha: Jamahal Hill porazil Johnnyho Walkera v 1. kole TKO (údery) v čase 2:55.

Dohodnutá váha (88 kg): Kyle Daukaus porazil Jamieho Picketta donucením 1. kola (D'Arce choke) v 4:59

Těžká váha: Parker Porter porazil Alana Baudota na body (jednomyslné rozhodnutí): 29-28, 29-28, 29-28

Lehká váha: Jim Miller porazil Nikolase Motta ve 2. kole TKO (údery) v čase 1:58

Střední váha: Joaquin Buckley porazil Abdula Razak Alhassana na body (29-28, 28-29, 29-28)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud