Ondřej Němec
14. června 2022 • 22:38

Rodina a fanoušci Procházky, kteří byli v Singapuru: Jak z amerického filmu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesta byla únavně dlouhá. Přesto nesnížila nadšení, které si podporovatelé Jiřího Procházky přivezli ze Singapuru. Na palubě letu si často připomínali okamžiky z bitvy, z níž vzešel nový šampion UFC, jehož dobře znají. Mezi těmi, kteří vyjeli podpořit českého samuraje přímo do Singapore Indoor Stadium, byla i sestra Veronika nebo bratranec Tomáš. „Neskutečný, nepopsatelný! Jak z amerického filmu,“ shodovali se.



V Brně vítalo triumfátora Jiřího Procházku tisíce fanoušků. Bohužel u toho nemohli být ti, kteří mu fandili přímo v Singapuru. Přiletěli o den později. Ale to jim nevadilo, viděli zblízka epickou bitvu a s nadšením si o ní cestou do Prahy neustále povídali.

„Ve chvíli, kdy ho utáhl, skákali jsme přes zábradlí a oslavovali jsme,“ vzpomínal na zápas Tomáš Procházka, bratranec českého samuraje. „A celkově ten výlet… Asi nejlepší zážitek v životě. Turnaj, zápas, pak after party nahoře na Marina Bay Sands, na skoro nejznámějším místě v Singapuru… Prostě fantastický!“

Ve skupině Čechů, kteří vyrazili na turnaj do Asie, byla i bojovníkova sestra Veronika nebo i Vladimír Kadlec, mimořádně úspěšný YouTuber známý pod přezdívkou VladaVideos.

Šampion je doma! Procházku vítalo narvané brněnské náměstí
Video se připravuje ...

„Neskutečný! Prožíval jsem to fakt jako ranec. Šlo o jednu z nejlepších MMA podívaných vůbec. UFC si vlastně nedá srovnat vůbec s ničím, co jsem doteď viděl. Opravdu skvělý zážitek,“ pochvaloval si Kadlec. „Oba dva byli hrozně dobrý. Zápas měl snad úplně všechno, kvalitní zem, postoj.  A co se týká Glovera, je fakt neskutečný. Kdyby ho Jirka neškrtnul na konci, bylo by to na body pro něj. Ale jak se ukázalo, prostě… Vítězství!“ vykřikl s úsměvem.

Akce v Singapuru ho natolik ovládla, že nakonec vlastně zapomněl natáčet. Původně chtěl udělat o cestě vlog, ale nakonec se rozhodl si všechno sám naplno užít bez zdržování se s natáčením.

YouTuber Kadlec byl součástí zájezdu s tvrdým jádrem Procházkových fanoušků, jak sami sebe označovali. A jak si to užil s nimi?

„Byli hodně hluční, jakože fakt hodně, i třeba v autobusech. Ale byli parádní, jeli tam kvůli němu a to se cení,“ dodal s úsměvem. 

Tři členové výpravy na titulový zápas si dokonce nechali krátce po výhře hned v Singapuru udělat unikátní tetování „11. 6. UFC Champ“ (termín je podle amerického času – tedy oficiální datum).

Procházka vs. Teixeira: Historický okamžik - vyhlášení českého šampiona
Video se připravuje ...

Jedním z dalších Čechů na turnaji byl i Josef Vacek, který znal jako kamaráda Jiřího Procházku staršího, tedy tatínka nového šampiona UFC.

„Určitě by byl strašně šťastnej a skákal by až do stropu. Bylo by moc hezký, kdyby to zažil. A taky by to pak pořádně roztočil, protože on byl showman, něco jako Jirka. Byl by určitě nejšťastnější člověk na světě,“ řekl Vacek o Procházkovi. Ten zemřel, když jeho synovi bylo ani ne šest let. Rodinný kamarád si je také jistý, že by byl tatínek českého samuraje spokojený i s tím, jakou se stal osobností. „On je dobrák, velkej. Ale taky potřebuje vybít energii a to mu dává tento sport,“ vysvětlil Vacek. „Moje kamarádka je učitelka a vyprávěla mi, že Jirka měl už jako kluk tendence někoho rdousit a podobně. Byl to prostě bojovník už odmalička,“ smál se.

Při oslavách vítězství se tak myslelo i na ty, kteří neměli štěstí tento mimořádný moment zažít. Hlavně bylo ale veselo, jako když se na terase proslulého mrakodrapu Marina Bay Sands do rytmu řvalo „Bomby jako pi*a, ty vole, bomby jak…“ A na pomyslné střeše Singapuru to způsobilo sympatický rozruch. „Dokonce jsme tím nakazili i místní lidi, kteří za námi chodili a chtěli se naučit slova správně. Tak jsme jim ladili to P a Č, aby správně frázovali,“ dodal s úsměvem Vacek.

A na bomby došlo i na pražském letišti, kde Procházkovi příznivci populární heslo chvíli řvali a v rukou drželi českou vlajku s nápisem BJP Hostěradice.

„Hoši fajn, bylo to s vámi skvělý,“ loučil se jeden z účastníků, než se rozjeli domů.

Šampion Procházka po příletu: O zraněních, dalším soupeři i zápase v Česku!
Video se připravuje ...

Tři zápasy v UFC, třikrát K.O.! Podívejte se, jak Procházka skolil Oezdemira, Reyese a Teixeiru
Video se připravuje ...

FENOMÉN Procházka: V čem je jedinečný a kudy vedla jeho cesta na vrchol?
Video se připravuje ...

Procházka vs. Teixeira: Neskutečný obrat a uškrcení brazilské legendy!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud