24. července 2022 • 12:35

UFC: Klein ohromil kopem na hlavu. Pimblett emotivně o sebevraždách

Autor: David Vachalec
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní UFC v srdci Anglie je za námi. V hlavní zápase prelims karty dominoval slovenský srdcař Ľudovít Klein, jednomyslně porazil elitního Masona Jonese. Publikem milovaný Paddy Pimblett ovládl londýnskou O2 arenu, po svém třetím triumfu v řadě otevřeně promluvil o psychickém zdraví, výhru věnoval svému příteli, který si rozhodl vzít život den před turnajem. Finále večera bylo zklamání. Duel těžkých vah vyhrál veterán Curtis Blaydes po patnácti vteřinách, Tom Aspinall si při kopu zranil koleno a nebyl schopen pokračovat.



První slovenský bojovník v UFC Ľudovít Klein jednoznačně porazil bývalého dvojitého šampiona organizace Cage Warriors Masona Jonese.

Původně měl Klein zápasit o týden později na turnaji UFC 277. Organizace však přišla s lákavou výzvou a letenkou do Londýna. V hlavním zápase prelims karty se postavil proti zkušenému velšskému bijci Masonu Jonesovi.

Klein vstupoval do zápasu jako velký outsider a s jistotou roztrhal sázkový tiket nejednoho anglického fanouška. Velký zvrat přišel v moment, kdy Jonesovi přistál na hlavě kop z výskoku, který Slovák provedl doslova ukázkově. Velšský bojovník kop bez větších problémů ustál, ale fanoušci i samotní komentátoři byli ohromeni.

Klein zaslouženě zvítězil u všech tří bodových rozhodčí a připsal Jonosovi teprve druhou porážku jeho kariéry.

„Očekával jsem tvrdý zápas, protože můj soupeř je velice silným bojovníkem.” řekl Klein v pozápasovém rozhovoru. „Ale já věděl, že jsem připravený na tři tvrdá kola a taky jsem věděl, že ten zápas vyhraju.”

„Nic mě nepřekvapilo, věděl jsem, že je velmi tvrdý. Byl i ve welterové váze, je to bývalý šampion organizace Cage Warriors ve dvou divizích, očekával jsem, že to bude drsné, ale byl jsem na to připravený. Teď budu pár dní odpočívat a potom půjdu zpátky do gymu a budu se připravovat na další výzvu, na další zápas. Doufám, že to bude brzy, protože jsem zdravý, nemám žádné zranění a jsem hladový," prohlásil Klein.

Rychle rostoucí hvězda lehké váhy při vstupu do oktagonu prakticky odstřelila střechu domácí O2aAreny. Opěvovaný Paddy Pimblett porazil Jordana Leavitta v druhém kole, znovu ukradl celou show pro sebe a vysloužil si výkon za bonus večera. Po prvním velmi vyrovnaném kole se Angličanovi podařilo dostat Leavitta na zem, zamknout ho a nasadit škrcení.

Po svém trimfu se Pimblett dostal k mikrofonu, jeho pozápasový projev byl však jiný, než všichni očekávali. Angličan přednesl upřímnou zprávu o duševním zdraví mužů. Den před turnajem obdržel „The Baddy“ zprávu, že jeho blízký kamarád spáchal sebevraždu.

„Probudil jsem se v pátek ráno ve 4 hodiny ráno a dostal jsem zprávu, že se jeden z mých přátel doma zabil,“ řekl Pimblett. „Bylo to pět hodin před mým vážením, Ricky, chlapče, tahle výhra je pro tebe."

„V tomto světě je nepsané pravidlo, že muži o svých problémech nemohou mluvit,„ dodal Pimblett. „Poslyš chlape, jestli jsi muž a máš na bedrech váhu a myslíš si, že jediný způsob, jak to vyřešit, je zabít se, prosím, promluv si s někým. Promluvte si s kýmkoli!"

U zápasníků je běžné, že po výhře ze sebe dostanou spoustu emocí a tenhle projev byl jeden z nejsilnějších. Pimblett z klece odcházel se slzami v očích.

Angličan má nyní na kontě tři výhry v řadě a stává se z něj jeden z nejlákavějších zápasníků lehké váhy, které UFC momentálně nabízí.

Hlavní zápas celého turnaje mezi Curtisem Blaydesem a Tomem Aspinallem skončil hned v úvodních sekundách nešťastným zraněním, když si Angličan při kopu zranil koleno. Blaydes tedy odešel po patnácti vteřinách jako vítěz a připsal si na konto další technický knockout.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud