Marián Šustr
16. prosince 2023 • 15:30

Zabili mu otce. Vyzyvatel v UFC: Pošlu tě do pekla, můžeš ho pozdravit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trashtalk za hranou. První kolo očekávané titulové bitvy proběhlo už před turnajem UFC 296 a dílčí výhru si připsal Colby Covington, když se dostal šampionovi Leonu Edwardsovi pod kůži. Američan před třetím pokusem o zisk světového titulu začal neúprosnou psychologickou válku. „Pošlu tě do sedmého kruhu pekla. Můžeš pozdravit taťku, když tam budeš,“ pálil vyzyvatel do Brita, kterému v dětství zabili otce.



Titulový střet s pachutí nenávisti. Domácí Colby Covington se potřetí pokusí získat pás UFC. Opět před bojem zapojil psychický teror. Šampion Leon Edwards se nejdříve nadávkám smál, ovšem po zmínce o zesnulém otci vystřelil ze židle a na pódiu se strhla mela. Turnaj UFC 296 teď plánuje završit výchovným KO.

Souboj Edwardse a Covingtona měl být soubojem stylů. Brit s vynikajícími kickboxerskými schopnostmi proti nezastavitelnému americkému zápasníkovi. Nyní nejde pouze hájit zlatý pás, ale trestat Američanovy nevybíravé výroky. Ačkoli sedm let nepoznal přemožitele a úspěšně čelil různým bojovým stylům, s tak ostrým trashtalkem se ještě nesetkal. „V kleci tě vezmu do míst, kterých se bojíš. Pošlu tě do sedmého kruhu pekla. Můžeš pozdravit taťku, když tam budeš,“ prohlásil Covington na šampionovu adresu.

Dvaatřicetiletý Brit zažil nejednu tragédii a záchranou se mu stalo právě MMA. Jeho otec vzal rodinu z Jamajky do Británie za lepším životem. V rodné zemi byl hlavou gangu a v novém domově v kriminalitě pokračoval. Ta se mu stala osudnou. Byl zastřelen v době, kdy nynější šampion chodil na základní školu.

Edwards už mnohokrát zmiňoval, jak to pro něj byla těžká rána. Ve vzduchu tak visí otázka, nakolik se hněv promítne do výkonu v kleci. Je známý klidem a taktickou vyspělostí. V arzenálu však má i devastační kopy, kterými ukončil například bývalého šampiona Kamaru Usmana. Po tiskové konferenci věří, že zvládne doručit KO do třetího kola.

Srovnání s bývalým držitelem pásu Usmanem jasně poodkrývá, proč je Edwards favoritem. Zatímco úřadující král divize dvakrát triumfoval, Covington sklidil dvě prohry a zlomenou čelist.

Leon Edwards versus Colby Covington

Šampion pořadí ve velteru 3.
Rocky přezdívka Chaos
32 věk 35
188 cm výška 180 cm
britská národnost americká
21 výher/3 prohry bilance 17 výher/3 prohry
13/2 bilance v UFC 12/3
7 KO/3 submise ukončení 2 KO/6 submisí

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud