Patrik Czepiec
14. ledna 2024 • 11:11

Kop do rozkroku, pak krvavé KO. Procházkovi konkurenti dořešili spor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledá se vítěz... Konečně, tady je! Premiérový střet předních zápasníků polotěžké váhy UFC Magomeda Ankalajeva a Johnnyho Walkera v říjnu loňského roku dopadl rozporuplně. Prvně jmenovaný udeřil nepovoleným kolenem, které Brazilec nerozdýchal. Oba muži se rozešli bez výsledku, aby o tři měsíce později v rámci lednové odvety připravili reparát. V divizi nejúspěšnějšího Čecha Jiřího Procházky slavil Ankalajev, tentokrát už po právu. Přestože znovu fauloval.



Blížil se závěr úvodního kola, když Ankalajev rozpoutal sérii kopů. Jeden z nich zasáhl Walkera do rozkroku. Brazilec zůstal vyjeveně stát, pak roztáhl ruce a pohlédl na velkoplošnou obrazovku. „Vidíš to?!“ křičel rozdrážděně směrem k soupeři, zatímco se promítal opakovaný záběr.

Emotivní reakci ve Walkerovi vyvolalo memento na předchozí střet s Dagestáncem. Ten skončil předčasně po ještě brutálnějším přestupku, kdy Ankalajev zasáhl svého soka kolenem do hlavy v nepovolené pozici. O vítězi tak musela po čtvrt roce čekání rozhodnout až odveta v Las Vegas.

Walker nechtěl ponechat nic náhodě, svým typicky energickým stylem pálil do protivníka od úvodních sekund. „Pás je můj,“ předeslal sebevědomě těsně před zahájením boje.

Vnitřní sílu si přenesl i do klece. Fanouškům připravil pestrou exhibici úderů. Kreativní otočka, ukazováček mířící směrem ke stropu, hned na to nečekaný atak. Jeden kop, druhý, třetí. Pohyby jako z akčního bijáku, k tomu na závěr šílený taneček. „Dobré úvodní kolo, myslíme si, že ho máme,“ slavil Walkerův roh.

Ankalajev přesto zůstal klidný. „Každý, kdo proti mně zápasí, se snaží v prvním kole získat klíč. Zjistit, jak mě přelstí. Ale to nedokáže. Lovec jsem já,“ zhodnotil po úspěšném duelu.

Ten rozhodl hned v průběhu druhého dějství. Brazilec žijící v Dublinu po náročném vstupu do zápasu výrazně zpomalil. Ankalajev začal nabalovat nebezpečné útoky v postoji. Tentokrát se nehnal ani pro strh, běžně jeho elitní zbraň.

Vše zakončil vyvedenou pasáží, kterou otevřel kopem na lýtko, aby následně vypálil skrytou zadní přímku z pravé ruky. Otřesený Walker schytal ještě jednu ránu do nosu, ze kterého okamžitě začalo kapat množství krve.

„Připravoval jsem se dlouhou dobu, byl jsem nachystaný. Chtěl jsem tu odvetu okamžitě, ale to není důležité. Teď toužím zápasit o titul, dejte mi tu šanci hned,“ vzýval pak Ankalajev promotéry.

Jeho vítězství správně tipoval i český bojovník Jiří Procházka, aktuálně druhý muž polotěžké váhy. Svou predikci předeslal z ostrova Mallorca, kde se momentálně chystá na svůj dubnový souboj s Aleksandarem Rakičem v rámci UFC 300. „Myslím si, že to bude tah na Ankalajevovu branku. V úderech je přesnější, má větší šanci,“ řekl správně Čech.

S oběma bojovníky, kteří proti sobě v Las Vegas stanuli, by se v budoucnu mohl potkat. Jeho zápas s Walkerem je lákavý z hlediska střetu atraktivních stylů, byť po Brazilcově porážce pravděpodobnost tohoto souboje klesá. Ankalajev zase patří k čelním představitelům divize.

„Bylo by to na sto procent skvělé. Potkáme se dřív nebo později,“ zhodnotil pro iSport.cz Walker v průběhu prosince.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud