15. září 2015 • 11:22

Třikrát a dost. Bývalý šampion MMA dostal pětiletý zákaz kvůli marihuaně

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Antidopingová komise nezná slitování. Bývalý šampion MMA ve velterové váze Nick Diaz byl ve své kariéře už dvakrát pozitivně testován na THC, což je hlavní látka marihuany. Jenže udělené tresty ho zřejmě nijak nepoznamenaly. V únoru znovu neprošel dopingovým testem a nyní se vyslechl trest - pět let zákaz činnosti!



Nepoučitelný průšvihář. Bývalý šampion MMA Nick Diaz za svou kariéru způsobil už několik pozdvižení. Poprvé byl pozitivně testován na marihuanu v únoru 2007, tehdy dostal zákaz činnosti na půl roku. Další trest však přišel v únoru 2012, kdy už dostal roční zákaz. Ale ani to ho nezastavilo.

Po letošním utkání s Andersonem Silvou v UFC, ve kterém prohrál na rozhodnutí, našli v jeho krvi marihuanu znovu. A dopingová kontrola už shovívavá nebyla. Diaz dostal pětiletý zákaz bojování, což v jeho 32 letech zřejmě znamená konec kariéry.

Pozitivně testován byl v únoru i jeho poslední soupeř Anderson Silva, kterému v těle našli steroidy drostanolon a androsteron. Ten pozitivním nálezem šokoval všechny příznivce MMA, jelikož byl považován za nejlepšího bojovníka všech dob. Předtím však léčil ošklivé zranění nohy, steroidy mu tak zřejmě pomohly v rychlejší rekonvalescenci. Jelikož byl testován pozitivně poprvé, dostal jen roční zákaz.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud