Ondřej Němec
16. října 2017 • 14:45

Bojovník Kincl: o kráse MMA, dopingu a vkusu slovenských fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi nejlepší zápasníky Evropy. V organizaci ACB převálcoval několik obávaných bijců. V České republice předvede Patrik Kincl své kvality znovu po třech letech. V prvním díle pořadu Fight! prozradil, co prožívá před zápasem, jak vnímá soupeře, proč nenávidí doping a kdo je podle něj neprávem hvězdou MMA.



Bezesporu patří mezi nejlepší zápasníky českého MMA, k tomu je i zajímavou osobností s originálním smyslem pro humor. „Asi mi závidí, že jsem tak dobrý zápasník a k tomu ještě fešák,“ říká například rozesmátý Patrik Kincl v prvním díle pořadu Figth! v reakci na občasnou kritiku ostatních zápasníků.

Mimo jiné prozradil, proč je velikým odpůrcem dopingu. „To, že si ti borci škodí sami sobě, by mi nevadilo,“ říká osmadvacetiletý bojovník. „Ale tím, že mají větší sílu, agresivitu, rasanci, ohrožují zdraví toho čistého kluka, který proti nim nastupuje.“

Bojovník Kincl: o kráse MMA, dopingu a špatném vkusu slovenských fanoušků
Video se připravuje ...

Znovu doma

Dlouhou dobu sbíral výhry v zahraničí. V lize ACB, která je jakousi ruskou UFC, porazil několik skvělých soupeřů a je kousek od udělení titulu ve váze do 77 kilo. V sobotu 21. října bude po třech letech znovu zápasit v Čechách.

Soupeřem mu bude francouzský ranař Mohamed Sayah, jehož vyzval poté, co souboj odmítl Gábor Boráros, slovenská hvězda show Oktagon. Borárose vyzýval proto, aby dokázal, že je lepším bojovníkem, a tedy nejlepším československým zápasníkem dané váhové kategorie. Když slovenský bijec odmítl, vyzval právě francouzského zápasníka, který před několika měsíci Borárose celkem snadno porazil.

To, že je hvězda Oktagonu Boráros na Slovensku tak populární, vyčítá i samotným fanouškům. „Samozřejmě, že mi vadí, když někdo fandí někomu, kdo podvádí a je nefér,“ komentuje Kincl. „Myslím, že Slováky a slovenskou mentalitu moc shazovat nemusíme. Ty už jsou tak dole…“ dodává se svým typickým humorem. 

Duel Kincl vs. Sayah se uskuteční v rámci akce XFN 5 v pardubické TIPSPORT areně. Vstupenky na souboj ZDE>>> 

XFN 5 přinese v přímém přenosu O2 TV Sport.

Patrik Kincl

Narozen: 21. 7. 1989, Hradec Králové
Bilance: 17-8-1
V šesti letech začínal s judem. Později dělal box a thai-box. V sedmnácti letech nastoupil v prvním MMA zápase. Je několikanásobným mistrem ČR v sambo (složenina počátečních písmen ruských slov, která znamenají „sebeobrana beze zbraně“), combat sambo a graplingu. Účastnil se MS v combat sambu v Japonsku. Aktualně je českou jedničkou v 77kg MMA a držitelem pásu GCF.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud