Marek Stodůlka
31. července 2019 • 03:37

Životní zápas nevyšel. Českému bijci Martínkovi smlouva s UFC unikla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český zápasník Michal Martínek nezvládl „přijímací zkoušku“ do nejprestižnější MMA organizace světa. V show Dana White's Tuesday Night Contender Series podlehl soupeři Rodrigu Nascimento Ferreirovi už v prvním kole. Bojovník z Prahy si nepohlídal pozici na zemi a byl nucen vzdát poté, co mu Brazilec nasadil škrcení. „Asi moc zapracovaly nervy, jinak si to nedokážu vysvětlit,“ komentuje neúspěch kolegy Karlos Vémola.



Dveře do vysněné UFC si možná nezavřel nadobro, zkratku přes show jejího prezidenta Dany Whita, ve které hledá talenty, ale nevyužil. Michal Martínek musel poprvé v kariéře skousnout porážku. Ta přišla v doposud nejdůležitějším duelu jeho kariéry. Brazilský soupeř, jenž ukončil zatím všechny své profesionální zápasy před limitem, byl nad jeho síly.

„Je to škoda. Bylo vidět, jak strašně pracujou nervy a to rozhodlo. Znám Michala dlouho a připravoval jsem se s ním mnohokrát. V tomto zápase předvedl základní chyby, které vím, že na tréninku nedělá,“ zhodnotil duel, jenž skončil po třech minutách, Karlos Vémola. „Ať už začneme u toho strhu, který nebyl pořádně chycený. Potom byl několikrát u pletiva a nesnažil se na něj dostat, spíš se otáčel od klece a zvedal se. U toho arm trianglu mohl vytáhnout ruku za hlavu, ale i když to Brazilec utáhnul, tak Martínek tam měl volnou nohu, kterou si mohl chytit, což je základní obrana, kterou zná.“

Český bojovník Michal Martínek bude v Las Vegas zápasit o kontrakt v UFC
Video se připravuje ...

Český bojovník těžké váhy přitom nezačal špatně. V úvodu střetnutí vyslal dva nebezpečné kopy, poté ustál tvrdé koleno. Ukázal, že ani hmotnostní deficit mu nevadí, když rivala výborně kontroloval na pletivu. Následně však nezvládl strh na zem a skončil pod rivalem, který mohl využít letitých zkušeností z brazilského jiu jitsu. Chvíli ještě Martínek odolával, Brazilec si ale našel pozici a přes ruku českého bijce začal utahovat škrcení, které skončilo odklepáním.

„Asi opravdu moc zapracovaly nervy, jinak si to nedokážu vysvětlit. Protože Michal Martínek je lepší zápasník než předvedl v tomto duelu. Soupeř nějak extra dominantní nebyl, ale byly tam dvě tři chybičky. Tady je vidět, že ve světovém MMA může každá chyba rozhodnout zápas. Je to strašná škoda, mrzí mě to,“ dodal Vémola.

O budoucnosti šampiona organizace Oktagon MMA se tak dá pouze spekulovat, nejspíš jej čeká obhajoba titulu na domácí půdě. K další šanci předvést se v kleci nejznámější světové ligy se bude muset propracovat.

Tuzemská scéna má tak stálé v UFC pouze jedinou zástupkyni Lucii Pudilovou.

Český bijec Martínek svůj souboj před prezidentem UFC Danou Whitem prohrál. Smlouvu s nejslavnější MMA ligou světa tak nepodepíše.
Český bijec Martínek svůj souboj před prezidentem UFC Danou Whitem prohrál. Smlouvu s nejslavnější MMA ligou světa tak nepodepíše.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud