Ondřej Němec
24. října 2022 • 19:00

Doktoři tvrdili, že už se k MMA nikdy nevrátím, říká šampionka (18)

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několikanásobná zlomenina nohy, zlomený obratel, prasklá lebka. Výčet zranění, jež byla následkem autonehody, při níž mladou bojovnici Veroniku Zajícovou srazil na přechodu nezodpovědný řidič sedmdesátikilometrovou rychlostí. Hned, jak se po nehodě probudila, však věděla, že se bude chtít vrátit k zápasení. Neodradil ji ani trenér, který ji návrat rozmlouval. Necelý rok od nehody vybojovala osmnáctiletá Češka titul mistryně Evropy v MMA strikingu.



Před rokem ji srazilo auto a letos vyhrála mistrovství Evropy v MMA strikingu organizace Gamma. Neuvěřitelný příběh osmnáctileté zápasnice Veroniky Zajícové, která se velmi rychle může stát hvězdou bojových sportů. Vždyť už teď má na Instagramu přes sto tisíc sledujících. „Doktoři mi říkali, že se k tomu nikdy nevrátím, nikdy už nebudu trénovat,“ vypráví svůj příběh nová šampionka v iSport Fight podcastu.

I trenér Jakub Müller své svěřenkyni návrat rozmlouval. Osmnáctiletá bojovnice si však nenechala sen o sportovní kariéře vzít, a začala co nejrychleji trénovat. „Věděla jsem hned, že to prostě budu dělat, budu pokračovat. Protože tím prostě žiju,“ má jasno Zajícová. „Už jak jsem vylezla z nemocnice, tak jsem měla ještě tři měsíce na krku límec a používala berle. Ale už jsem začala hned chodit do fitka. Později jsem začala chodit na box.“

Mistrovství Evropy však musela absolvovat se šrouby v noze a bála se, aby jí soupeřka náhodou nezačala lámat nohu, to by bylo zle.

V rozhovoru Zajícová také prozradila, jak ji baví sociální sítě a díky čemu umí například zedničit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud