5. ledna 2018 • 15:12

Popatnácté na Dakar? Abych šel do penálu v kondici, směje se Macháček

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už popatnácté v sobotu vyrazí na trať slavné Rallye Dakar. A jako většinou v posledních ročnících tvrdí, že naposledy. „Po letošním zranění to nevypadalo, že bych se vrátil,“ vykládá v pořadu iSport TV Overtime pětinásobný vítěz Dakaru na čtyřkolce Josef Macháček.



„Jednoho krásnýho dne se musí říct dost, to nejde donekonečna,“ stojí si za svým Macháček, který oslavil šedesáté narozeniny. Sám na Dakaru patřil k průkopníkům kategorie čtyřkolek, jednou prý dokonce dojel z asi šesti účastníků jediný.

OVERTIME: V prvním Dakaru jsem končil v každé etapě, směje se Macháček
Video se připravuje ...

„Na těch prvních Dakarech jsem končil v každé etapě, dneska už je tělo víc zvyklé,“ vzpomíná legenda závodu. Stejně se ale ani při svých zkušenostech neubránil v posledním ročníku ošklivému pádu, ze kterého se hodně dlouho vzpamatovával.

„Na čtyřkolce se padá běžně, ale člověk když někam letí, tak má čas přemýšlet, že z toho vyskočí nebo jestli to pošle nějak jinak...“ popisuje Macháček specifika svého závodního stroje. „Ale ten letošní pád byl opravdu ošklivý, tak nečekaný, tak to se mnou šlehlo a docela tvrdě,“ popsal v Overtimu.

A proč vlastně ještě do daleké jižní Ameriky vyrazil? „Já už to dělám jen proto, abych šel do penálu v kondici,“ směje se Josef Macháček. „V lednu je tady zima, tam je teplo, tam se něco děje, tady je to furt stejný,“ doplnil v nadsázce, co ho ještě k účasti na Dakaru zlákalo. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud