6. října 2018 • 09:33

Kornfeilovi kvalifikace v Thajsku nevyšla, odstartuje až z osmé řady

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vydařených trénincích nevyšla českému jezdci Jakubu Kornfeilovi kvalifikace na Velkou cenu silničních motocyklů v Thajsku. Na trati v Buriramu, kam seriál mistrovství světa zavítal poprvé, dnes zajel až 22. čas a v neděli odstartuje z osmé řady.



Pětadvacetiletý Kornfeil zaznamenal v pátečních trénincích nejrychlejší čas z celého startovního pole jezdců Moto3 a v dnešním ranním tréninku byl pátý. V závěru kvalifikace mu však ideálně nevyšel pokus o nejrychlejší kolo a skončil až ve třetí desítce.

Kvalifikaci vyhrál s téměř půlsekundovým náskokem Kornfeilův italský kolega z týmu Redox Prüstel Marco Bezzecchi. Český jezdec na něj ztratil 1,2 sekundy.

V královské MotoGP si pole position zajistil lídr šampionátu Marc Márquez na hondě, jemuž se přitom nepovedly tréninky a musel před rozhodující fází absolvovat i první kvalifikaci. Španěl se k vítězství přes dvě kvalifikace prokousal jako první po zavedení nového formátu v roce 2013.

Čtyřnásobný mistr světa Márquez porazil o 11 tisícin sekundy veterána Valentina Rossiho na yamaze, první řadu zkompletoval další Ital Andrea Dovizioso s ducati. Abraham z první kvalifikace nepostoupil a celkově byl klasifikován na sedmnáctém místě, o jednu příčku hůř než před dvěma týdny v Aragonii.

Velká cena Thajska skončila po pátku pro čtvrtého muže pořadí MotoGP Jorgeho Lorenza ze Španělska. Trojnásobný mistr světa musel pokračování závodního víkendu vzdát kvůli zranění zápěstí po těžkém pádu z druhého tréninku a dnes už se na trati neobjevil. Člen továrního týmu Ducati navíc naznačil, že zřejmě nebude v pořádku ani pro následnou Grand Prix Japonska, jež se pojede za dva týdny.

Výsledky:

Moto3: 1. Bezzecchi (It./KTM) 1:42,235, 2. Masiá (Šp./KTM) -0,462, 3. Masaki (Jap./KTM) -0,481, ...22. Kornfeil (ČR/KTM) -1,189.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:30,088, 2. Rossi (It./Yamaha) -0,011, 3. Dovizioso (It./Ducati) -0,139, ...17. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud