13. listopadu 2020 • 19:50

Drsný pád, krev na plicích. Filip Salač je místo závodění v nemocnici

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový jezdec Filip Salač si v tréninku na Velkou cenu Valencie při pádu poranil hrudník a ve víkendovém závodě mistrovství světa bude chybět. Osmnáctiletý český reprezentant havaroval v dopoledním tréninku, ve kterém stihl odjet jen tři kola a uzavřel výsledkovou listinu. Po nehodě skončil na vyšetření v lékařské klinice na okruhu.



Jediný český účastník MS, jenž startuje v kategorii Moto3, odpoledne na svém instagramovém účtu oznámil, že ve Velké ceně nemůže pokračovat. "Jsem víceméně v pořádku, jen mě hodně bolí hrudník," napsal Salač ještě předtím, než oznámil, že pro něj závod ve Španělsku skončil.

Později přiznal, že si z nehody moc nepamatuje. "Hodně jsem se uhodil i do hlavy, moc si toho tedy nevybavuji. Mám silně naražená žebra, ale zlomená nejsou. Při vyšetření na CT byla zjištěna voda a krev v plicích," uvedl v tiskové zprávě. "Čeká mě hrudní drenáž. Děkuji všem za zprávy, snad budu brzy v pořádku," vzkázal z nemocnice člen týmu Rivacold Snipers.

Rodák z Mladé Boleslavi v dosavadním průběhu sezony získal 30 bodů a v průběžném pořadí mu patří 21. místo. Nejlepším Salačovým výsledkem je osmé místo z úvodního závodu v Kataru. Do konce šampionátu bude po Valencii zbývat už jen závod v Portugalsku 22. listopadu.

Filipu Salačovi v Alcaňizu jen těsně unikly body, dojel šestnáctý
Filipu Salačovi v Alcaňizu jen těsně unikly body, dojel šestnáctý

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud