5. října 2019 • 19:50

Lacko vyhrál v Jaramě druhou jízdu, v boji o stříbro v ME ztratil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Automobilový jezdec Adam Lacko vyhrál druhou jízdu závěrečného závodu mistrovství Evropy tahačů v Jaramě, v boji o druhého místo v celkovém hodnocení se však jeho odstup od Antonia Albaceteho zvýšil na osm bodů. Španěl byl totiž na domácí trati druhý v hlavním lépe bodovaném závodě, ve kterém Lacko dojel pátý.



O lepší výsledek Lacka v první jízdě připravil výsledek v kvalifikaci, v níž byl pátý. Na této pozici se od začátku držel i v závodě, v němž se neustále snažil neúspěšně útočit na Stephanii Halmovou z Německa. Pro vítězství si dojel již jistý šampion Němec Jochen Hahn, za nímž se po celou dobu držel Albacete.

"S tím se nedalo nic dělat. Stephi si to všude hlídala, já to zkoušel ze všech stran a ona byla širší než trať. Navíc jsem nechtěl jít do zbytečného rizika," řekl Lacko.

Do druhé jízdy vyrazila elitní osmička v opačném pořadí a Lacko se dokázal vyrovnat i s opakovaným startem. Závod musel být totiž zastaven po nehodě Brita Jamieho Andersona. Pětatřicetiletý český jezdec byl v té době již první. Do čela se ale dostal i podruhé.

"Musel jsem se znovu zkoušet dostat na první místo a už to trvalo trošku déle, asi dvě kola. Posunul jsem se ale do čela a pak už jsem si jen hlídal Norbyho (Kisse) za sebou, abych nešel do nějakého zbytečného rizika," řekl Lacko, jenž několik ataků maďarského soka dokázal odrazit. "Čekal, jestli udělám nějakou chybu. Já jsem ale jel na bezpečno, abych udržel první místo, a mám radost, že se to povedlo," pousmál se Lacko po třetí výhře v sezoně.

Výsledky:

1. jízda: 1. Hahn (Něm./Iveco) 24:14,259, 2. Albacete (Šp./MAN) -1,131, 3. Lenz (Něm./MAN) -13,472, ...5. Lacko (ČR/Buggyra) -15,149.

2. jízda: 1. Lacko 24:30,295, 2. Kiss (Maď./Mercedes) -0,545, 3. Albacete -2,548.

Průběžné pořadí ME: 1. Hahn 345, 2. Albacete 248, 3. Lacko 240.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud