28. června 2021 • 07:42

Světový rekord na překážkách! V Tokiu to bude bitva, řekla překonaná soupeřka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sydney McLaughlinová zaběhla na mistrovství USA v Eugene časem 51,90 nový světový rekord na 400 metrů překážek. Jednadvacetiletá atletka překonala předchozí historické maximum krajanky Daliah Muhammadové o 26 setin sekundy.



Úřadující olympijská vítězka a mistryně světa Muhammadová skončila ve finále druhá v čase 52,42, do Tokia poletí i třetí Anna Cockrellová (53,70). „V Tokiu to bude pořádná bitva,“ uvedla jednatřicetiletá Muhammadová, jež dosavadní světový rekord 52,16 vytvořila při triumfu na předloňském mistrovství světa v Dauhá.

Kvůli teplotám přes 40 stupňů Celsia musel být program amerického šampionátu v Oregonu upraven a disciplíny posunuty z odpoledne na večer. JuVaughn Harrison i tak vyhrál v neděli soutěže ve skoku do dálky i do výšky a bude jako první od Jima Thorpea v roce 1912 v obou disciplínách reprezentovat USA na olympijských hrách.

Dvoustovku vyhrál mistr světa Noah Lyles v nejlepším letošním času 19,74. Do čela tabulek se dostala také půlkařka Athing Muová vítězným výkonem 1:56,07.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud