25. července 2021 • 17:04

Olympijská naděje skomírá. Perušič je dál pozitivní, první zápas padá

Autor: ČTK, iSport.cz, ms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naděje na start na olympijských hrách v Tokiu se vytrácí? Plážový volejbalista Ondřej Perušič je stále pozitivní na koronavirus a s Davidem Schweinerem v pondělí nesmí nastoupit do prvního zápasu olympijského turnaje proti Lotyšům. Hrozí, že český pár o účast v Tokiu přijde úplně.



„Fénix zůstává v popelu, zítra s Lotyši nehrajeme,“ konstatoval pár na Facebooku. Perušič prý bude potřebovat k opuštění izolace dva negativní testy, přičemž ten nedělní byl stále pozitivní. „Nicméně detekované množství viru je výrazně nižší, což dává určitou naději do dalších dnů a směrem ke druhému zápasu,“ udržují si Češi alespoň teoretickou naději.

„I tak ale minimálně zítra očekáváme pozitivní test, a je potřeba si říci, že situace není zdaleka ideální a reálně hrozí, že taky nemusíme do turnaje zasáhnout vůbec,“ tuší Perušič se Schweinerem.

Česká dvojka si stěžuje také na složitou komunikaci s organizátory. Jazyková bariéra a chaos v organizačních věcech zapříčiňují, že Perušič sice dostal informaci o tom, že je stále pozitivní, výsledek testu ale neobdržel.

„Dorazila odpověď, která obsahovala kromě několika anglických slov, která bohužel nespojovalo žádné sloveso, už jen hodnotu výsledku testu,“ píšou plážoví volejbalisté v prohlášení. „Opakovaná prosba o jednak interpretaci dané hodnoty, ale i o zaslání nějakého dokumentu, narazila na hradbu mlčenlivosti.“

I přes závažnost situace ale dvojici nechybí humor. Perušič bral situaci velmi klidně už když se prvotně dozvěděl o své nákaze. Teď společně se Schweinerem barvitě popisovali, co při snaze o komunikaci zažívají.

„Když se ukázalo, že týmový lazar trestuhodně nezná žádné další japonské lékaře, tak mu bylo sděleno, že je tedy zkusí zkontaktovat oni,“ vypráví reprezentanti v příspěvku. „Vzhledem k tomu, že si nevyžádali ani adresu, na kterou výsledek poslat, tak není těžké předjímat výsledek.“

Nezbývá tak doufat, že dobrá nálada přinese i dobré zprávy a alespoň mužská beachvolleybalová dvojice do olympijského turnaje zasáhne. Šance se ale každým dnem ztenčují.

Perušičův výhled z hotelu Nice day
Perušičův výhled z hotelu Nice day

Nákaza z „covidového letu“

Nákaza covidem-19 se u Perušiče prokázala minulou neděli. O den dříve přiletěl do Tokia ve speciálu, z jehož pasažérů byl už na letišti pozitivně testován lékař Vlastimil Voráček.

Spekulovalo se, že by Perušičovi mohla být v případě negativního testu zkrácena izolace na sedm dní, takže by čeští hráči mohli stihnout hned začátek turnaje. Tato varianta ale definitivně padla a pokračuje boj s časem. Další zápas by měli hrát Češi ve čtvrtek proti Mexičanům.

O své olympijské starty už přišli kvůli pozitivnímu testu na koronavirus cyklista Michal Schlegel, stolní tenista Pavel Širuček a plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková, která měla hrát s Barborou Hermannovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud