22. října 2023 • 17:49

Louda doma získal titul. Badmintonisté si přiblížili olympijský sen

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělou formu ukázali elitní čeští hráči. Na YONEX Czech Open přesvědčivě triumfoval Jan Louda mezi singlisty, Adam Mendrek s Ondřejem Králem prohráli v deblu až ve finále. Reprezentanti si tak připsali v hale Královka zajímavý počet bodů do kvalifikace na olympijské hry v Paříži. Všichni jsou v současné době na postupových místech.



„Jsem z toho nadšený. Je skvělé, že jsem po zranění zpátky ve formě, a že se mohu naplno připravovat – snad také na olympijské hry,“ usmíval se Jan Louda, kterého čekají do konce roku ještě čtyři akce.

Mezinárodním turnajem v Praze prošel suverénně, v pěti utkáních neztratil ani set. Na cestě do finále porazil například Slovince, Dána nebo Švéda. V zápase o zlato si poradil s Andi Fadelem Muhammadem, který byl nejvýše na žebříčku kolem 150. místa.

„Bylo to hodně fyzicky náročné, zvládl jsem ale korigovat rytmus zápasu. Po taktické stránce se mi finále povedlo,“ těšilo Loudu, kterého podporoval a koučoval během utkání španělský trenér Oscar Martinéz. „Nebyly to lehké zápasy během turnaje, hrál jsem proti mladým klukům, kteří měli velmi kvalitní techniku.“

V současné době je Louda v rankingu pro postup do Paříže na 23. pozici (stačit by mělo umístění do 38. místa). Za triumf na YONEX Czech Open si připsal 2500 bodů.

„Dost mi to pomohlo, určitě to bude jeden z top deseti výsledků, který se bude započítávat do celkové olympijské kvalifikace. Mým nejlepším výsledkem je úspěch za 4000 bodů,“ dodal Louda.

Výborně rozehranou kvalifikaci na OH mají také Adam Mendrek a Ondřej Král. Do finále prošli po náročném souboji s britskou dvojicí ve druhém kole a poté dvakrát porazili celkem jasně francouzské páry. Ve finále nastoupili proti Američanům Zhi Yi Chenovi a Presley Smithovi. Nakonec prohráli ve dvou setech. „Finále bylo velmi náročné, musím uznat, že američtí soupeři předváděli velmi dobrou strategickou hru a hráli proti nám účinně. Bohužel jsme se s tím nedokázali vypořádat,“ hodnotil finále Mendrek.

Mendrek s Králem navázali na úspěch v minulém týdnu, kdy ve Finsku vybojovali čtvrtfinále na turnaji Super 500 a získali 5 040 bodů do světového žebříčku. V současné době drží postupové 16. místo na OH.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud