26. srpna 2016 • 09:00

Lochtemu hrozí i vězení, ale má kšeft: Reklamu na pastilky s odpuštěním

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký plavec Ryan Lochte byl kvůli vymyšlené historce o přepadení během olympijských her v Brazílii obžalován z falešného nahlášení zločinu. Šestinásobnému olympijskému vítězi za to hrozí nejspíš pokuta, maximálním trestem však podle agentury AP může být až rok a půl vězení. Plavec, na kterého se v Americe strhl doslova hon, se ale aspoň poté, co ho opustili velcí sponzoři, dohodl na novém kšeftu.



Lochte v Riu vybojoval jedno zlato ve štafetě a rozšířil svou sbírku z olympijských her na dvanáct medailí. Po skončení plaveckých soutěží dvaatřicetiletý Američan oznámil, že se stal s několika reprezentačními kolegy obětí loupežného přepadení, při němž na ně lupiči převlečení za policisty mířili pistolí.

Později však vyšlo najevo, že se plavci dopustili vandalství na čerpací stanici, kde se dostali do konfliktu s ochrankou. Svou historkou o přepadení se jen snažili odvrátit pozornost. Lochte přiznal, že byl při incidentu opilý, což zapříčinilo konflikt. Za své chování se pak omluvil.

Lochte kvůli aféře ztratil čtyři osobní sponzory a podle amerických médií tím přišel o zhruba milion dolarů. Ve čtvrtek však jednoho nového sponzora získal, společnost vyrábějící pastilky na bolest v krku. Lochte bude vystupovat v reklamě se sloganem "Odpuštění na krku".

"Díky všem lidem v Pine bros. za vaši důvěru ve mě. Těším se, že vás udělám pyšnými," napsal si na Twitteru.

Po svém vystoupení v Riu Lochte uvedl, že si chce na nějaký čas od plavání odpočinout, ale hodlá se vrátit a startovat na příštích hrách v Tokiu za čtyři roky.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud