20. února 2018 • 22:28

Výletnice na U-rampě! Maďarka nepředvedla žádný trik, jen se projela

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Tak zní slavné olympijské heslo barona Pierra de Coubertina, zakladatele moderních Olympijských her. Na každých se objeví několik jedinců, kteří si pod pět kruhů přijedou splnit sen. V Pchjongčchangu šlo například o běžce na lyžích z exotických zemí, nigerijské bobistky, ale také americkou lyžařku v maďarských barvách Liz Swaneyovou. Ta v kvalifikaci na lyžařskou U-rampu nepředvedla ani jeden trik.



Jak je možné, že se do Jižní Koreje probojovala? Jednoduše. Na olympijské hry se probojuje 30 nejlepších ze Světového poháru. Swaneyové tak stačilo pravidelně objíždět podniky SP a získávat body. A jelikož ve svěťáku většinou ani 30 žen nestartuje, zase tak těžké to není.

Pondělní kvalifikační jízda Swaneyové na U-rampě byla hodně netypická. Zatímco její soupeřky sázely jeden trik za druhým, aby se probojovaly do bojů o medaile, reprezentantka Maďarska se jen vezla ze strany na stranu a z hran se sotva odlepovala. Kromě jedné otočky o 180 stupňů a dojezdu do cíle pozpátku nepředvedla nic.

VIDEO | Kvalifikační jízda Swaneyové na U-rampě

Se ziskem 31,4 bodů skončila jasně poslední. „Třeba tím, že jsem se dokázala dostat na olympiádu, motivuji a inspiruji další lidi k tomu, aby tenhle sport zkusili a začali se mu věnovat. Nejen v Maďarsku, ale po celém světě,“ řekla Swaneyová o své exhibici.

U sokyň našla ale i zastání. „Vložila do toho velké úsilí a spoustu času. Má úplně stejné právo tu být jako já,“ uvedla například ke startu Swaneyové zlatá medailistka Cassie Sharpeová z Kanady.

Během kvalifikační jízdy nepředvedla Swaneyová ani jeden trik, jen se vezla ze strany na stranu
Během kvalifikační jízdy nepředvedla Swaneyová ani jeden trik, jen se vezla ze strany na stranu

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud