23. února 2018 • 10:46

Shiffrinová o zlaté Ledecké: Všechny jsme si říkaly, co děláme špatně

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Dvě slavné americké lyžařky se na závěr individuálního olympijského programu v alpském lyžování vrátily k senzačnímu vítězství Ester Ledecké v super-G. Mikaela Shiffrinová přiznala, že ji Ledecké triumf rozplakal. Lindsey Vonnová se domnívá, že její úspěch bude mít dlouhotrvající dopad. Ani Shiffrinová, ani Vonnová se na svých tiskovkách nevyhnuly zmínkám o českém sněhovém zázraku.



„Ó můj bože! Když Ester jela a vyhrála zlato, křičela jsem a brečela jsem,“ vzpomínala emotivně Shiffrinová na minulou sobotu, kdy Ledecká o setinu sekundy předčila Rakušanku Annu Veithovou.

Shiffrinová přiznala, že si Ledecké všimla už začátkem prosince v Lake Louise, kde Češka vyhrála trénink a ve sjezdu překvapila sedmým místem. „Ester už je na scéně pár let, zvlášť v Lake Louise, kde vyhrála trénink sjezdu, nám spadly brady,“ vyprávěla Shiffrinová. „Netušily jsme, že se ta sjezdovka dá sjet tímhle způsobem. Donutilo to všechny přemýšlet, jak bychom ji mohly sjet líp.“

Shiffrinová veze z olympiády domů zlato z obřího slalomu a stříbro z alpské kombinace. Vonnová se musela spokojit s bronzem ze sjezdu. V super-G jí medaile unikla mimo jiné i kvůli překvapivé jízdě Ledecké. Vonnová otevřeně přiznala, že cesta české superSTR, zkoušet k lyžování i jízdu na prkně, by pro ni nebyla.

Ester na letní olympiádě? Janek Ledecký se vyjádřil, jestli by to zlatá hrdinka zvládla
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Nemyslím, že by mi to pomohlo, protože jsem nikdy nebyla dobrá v ničem jiném, než v lyžování. Snowboarding jsem vyzkoušela jednou a nedopadlo to dobře,“ usmívala se Vonnová. „Vyzkoušela jsem bruslení, fotbal, gymnastiku a jenom v lyžování jsem byla dobrá.

Shiffrinová uznala, že si Ledecká na lyžařském okruhu získala velký respekt. Obzvlášť, když na na olympiádě soutěží ještě v dalším sportu. „Každý, kdo se chce v lyžování posunout na jinou úroveň, musí tomu věnovat spoustu tvrdé práce, soustředění, odhodlání a neuvěřitelného množství úsilí. Ona to předvedla v Lake Louise a teď znova tady,“ řekla Shiffrinová.

„Je to neuvěřitelné, zvlášť proto, že její hlavní disciplínou je paralelní snowboarding. Všechny jsme si myslely: Co děláme špatně? Myslela jsem si, že náš sport je tvrdý. Ale zjevně ne,“ dodala s úsměvem Shiffrinová.

Podle Vonnové, která patří v 33 letech k nejzkušenějším závodnicím, může přístup Ester Ledecké motivovat novou vlnu sportovců z generace mileniálů. „Myslím, že přichází nová generace, všichni chtějí zkusit všechno. Možná jim dá Ester naději, že můžou být úspěšní ve více než v jednom sportu. Určitě si myslím, že bude mít dlouhotrvající dopad.“

Janek Ledecký: Ester chce ukázat, že lyže a snowboard jde dělat současně
Video se připravuje ...



Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud