21. února 2018 • 15:27

Němci šokovali Švédsko. Kanadě stačil jediný gól, Češi jdou na Rusko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké překvapení si na hokejovém turnaji na ZOH připravili Němci. Nad favorizovaným Švédskem vyhráli 4:3 v prodloužení a zahrají si semifinále. Tam se utkají s Kanadou, které proti Finsku stačil jediný gól Maxima Noreaua. Ruští hokejisté budou soupeři Čechů v semifinále olympijského turnaje v Pchjongčchangu. Postup do bojů o medaile zajistila týmu OSR vysoká výhra na Nory 6:1. Češi naproti tomu rozhodli své čtvrtfinále proti USA až v nájezdech. Semifinále se odehrají v pátek, Češi vyzvou Rusy v 8:40, Kanada nastoupí proti Němcům ve 13:10. PROGRAM PLAY OFF ZOH 2018>>>.



Němci šokovali Švédsko, rozhodli v prodloužení

Hokejisté Německa překvapivě vyřadili ve čtvrtfinále olympijských her v Pchjongčchang obhájce stříbra Švédy. Po výhře 4:3 v prodloužení je čeká v boji o finále v pátek od 13:10 SEČ Kanada. Úřadující mistři světa sice dokázali smazat ztrátu 1:3, ale o postupu týmu kouče Marca Sturma rozhodl v čase 61:30 útočník Patrick Reimer.

Němci dosáhli pod pěti kruhy největšího úspěchu od zisku bronzu v roce 1976 v Innsbrucku. V semifinále velké mezinárodní akce byli naposledy na domácím mistrovství světa v roce 2010.

Góly

Domácí: 46:25. Lander, 49:35. Hersley, 51:37. Wikstrand

Hosté: 13:48. Ehrhoff, 14:17. Noebels, 48:28. Kahun, 61:30. Reimer

Sestavy

Domácí: Fasth (Enroth) – Kronwall (A), Bertilsson, Hersley, E. Gustafsson (A), Wikstrand, Fransson, Dahlin – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – Norman.

Hosté: Aus den Birken (Pielmeier) – Boyle, Krupp, J. Müller, Y. Seidenberg, Hördler, M. Müller, Ehrhoff – Reimer, Hager, Schütz – Plachta, Goc, Wolf – Ehliz, Kahun, Noebels – Macek, Kink, Mauer – Fauser.

Rozhodčí

Lemelin (USA), Rantala (FIN) – Lhotský (CZE), Vanoosten (CAN)

Stadion

Rusko přejelo Norsko a jde na Čechy

Sborná měla duel, v němž byla obrovským favoritem, pevně v rukách od samého začátku a už po první třetině vedla 3:0. Norové pak sice snížili, vzápětí znovu inkasovali a neměli nejmenší šanci na zvrat. Třemi body za gól a dvě nahrávky se pod očekávaný postup podepsal útočník Nikita Gusev.

Semifinále si ruští hokejisté zahrají poprvé od Turína 2006, kde prohráli souboj o bronz právě s českým výběrem. Ve Vancouveru 2010 i naposledy doma v Soči skončila sborná již ve čtvrtfinále.

Dacjuk a spol. na nic nečekali a obuli se do Norů hned od začátku. První třetinu vyhráli na střely mezi tyče drtivým poměrem 19:2, z toho třikrát slavili gól. Skóre otevřel v deváté minutě Grigorenko povedenou ranou z kruhu, kterou zacílil přesně pod horní tyč.

Ve 14. minutě pálil v přesilovce tvrdě Mozjakin, a i když netrefil prostor branky, odražený puk na ni vzápětí z nulového úhlu nahodil Gusev a strážce norské branky Haugen si kotouč srazil za brankovou čáru.

Steffen Thoresen mohl snížit, ale bekhendem minul rychlou přihrávku před prázdnou branku po Košečkinově zaváhání. Vzápětí na druhé straně Dacjuk zazvonil na horní tyč. Ještě 40 sekund před koncem třetiny se pak ale mezi kruhy objevil na chvilku nehlídaný Vojnov a uklidil puk přesně k tyči - 3:0.

Haugena, jenž měl vedle soupeřů problémy i s kontaktními čočkami, nahradil od druhé části Haukeland. Na inkasovaný gól z 28. minuty bude chtít velmi rychle zapomenout Košečkin, který vůbec nepostřehl přihrávku zpoza své branky do hřiště, číhal, kudy Norové vyjedou, místo toho ho ale velmi snadno překonal Bonsaksen.

Právě úspěšný střelec ale vzápětí fauloval vysokou holí a Kovalčuk naservíroval čtvrtý gól na hůl Kalininovi, jenž zblízka nemohl minout. Bonsaksen si pak prožil ještě jeden smolný moment, když bruslí tečoval nechytatelně pod horní tyč Nestěrovovo nahození.

O postupujícím bylo rozhodnuto, přesto se Seveřané nevzdali a bojovali o dobrý výsledek. Patrick Thoresen zkusil ve 48. minutě štěstí bekhendem, Košečkin vytlačil kotouč s námahou na tyč. Poslední slovo měl po pěkné akci Tělegin.

Góly

Domácí: 08:54. Grigorenko, 13:25. N. Gusev, 19:20. Vojnov, 28:35. Kalinin, 33:06. Nestěrov, 53:15. Tělegin

Hosté: 27:21. Bonsaksen

Sestavy

Domácí: Košečkin (I. Sorokin) – Vojnov, Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, Zub, Zubarev, J. Jakovlev – Kalinin, Andronov (A), Kovalčuk (A) – Kaprizov, Dacjuk (C), N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Grigorenko, Kablukov, Tělegin – Mozjakin.

Hosté: Haugen (21. Haukeland) – Holös (C), Nörstebö, Sörvik, Bonsaksen, Espeland, Ödegaard, Johannesen – P. Thoresen (A), Roest, Rosseli Olsen – Hoff, M. Olimb (A), K. A. Olimb – Reichenberg, K. Forsberg, S. Thoresen – Kristiansen, Bastiansen, Röymark – Trettenes.

Rozhodčí

Hribik (CZE), Mayer (USA) – Köhlmüller (GER), Ritter (USA)

Stadion

Hokejové centrum Kangnung

Návštěva

3553 diváků


Česko zdolalo USA po nájezdech, zářil Francouz

Čeští hokejisté vyhráli ve čtvrtfinále olympijských her v Pchjongčchangu nad Spojenými státy americkými 3:2 po nájezdech. Jako jediný se trefil v rozstřelu ve druhé sérii útočník Petr Koukal, brankář Pavel Francouz kryl všech pět pokusů USA. VŠE PODSTATNÉ O UTKÁNÍ NAJDE ZDE>>>.

Góly

Domácí: 15:12. J. Kolář, 28:14. Kundrátek, . Koukal

Hosté: 06:20. Donato, 30:23. Slater

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Nakládal, Polášek, Mozík, J. Kolář, Vitásek, Kundrátek, O. Němec – M. Erat (C), Jan Kovář (A), D. Kubalík – Martin Růžička, Mertl, Červenka – Radil, Koukal, Sekáč – Řepík, Horák, Birner – T. Zohorna.

Hosté: Zapolski (Maxwell) – Gunderson, Sanguinetti, Welch (A), Gilroy (A), Billins, Blum, Wisniewski – Ch. Bourque, Greenway, B. Gionta (C) – Little, Roe, O'Neill – Donato, Arcobello, Terry – Stoa, McCarthy, B. Butler – Slater.

Rozhodčí

Gouin (CAN), Öhlund (SWE) – Kaderli (SUI), Sormunen (FIN)

Stadion

Hokejové centrum Kangnung


Kanada zdolala Finsko jediným gólem

Hokejisté Kanady mohou i přes neúčast hráčů z NHL dál snít o obhajobě zlata ze Soči a dovršení zlatého hattricku pod pěti kruhy. Ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Pchjongčchangu zdolali Finsko těsně 1:0.

Jediný gól zápasu vstřelil v končící 41. minutě obránce Maxim Noreau. V boji o finále se Kanaďané utkají v pátek od 13:10 SEČ s překvapivým vítězem zbývajícího čtvrtfinále, v němž sice Švédsko zlikvidovalo dvoubrankové manko, ale nakonec v prodloužení podlehlo Německu 3:4.

Poražení Finové tak neprodlouží medailovou sérii, kterou začali ziskem stříbra v Turíně 2006. Ve Vancouveru dobyli Seveřané bronz a boj o třetí příčku zvládli i naposledy v Soči.

Góly

Domácí: 40:55. Noreau

Hosté:

Sestavy

Domácí: Scrivens (25. Poulin) – M. Robinson, Lee, Noreau, Ch. Genoway, Goloubef, Gragnani, Stollery – Brulé, Roy, R. Bourque (A) – Vey, Kelly (C), Raymond – Wolski, Thomas, Ebbett (A) – Lapierre, O'Dell, Klinkhammer – Kozun.

Hosté: Koskinen (Rämö) – Lepistö (A), Heiskanen, Lehtonen, Koivisto, Kukkonen (C), Ohtamaa, Hietanen – Manninen, Kemppainen, Pyörälä – Tolvanen, Kontiola (A), Junttila – Enlund, Koskiranta, Savinainen – Anttila, J. Lajunen, J. Peltola – Osala.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek, Konstantin Olenin – Gleb Lazarev, Henrik Pihlblad

Stadion

Gangneung Hockey Centre


 

PROGRAM PLAY OFF ZOH 2018 NAJDETE ZDE>>>

Michail Grigorenko se právě zapsal mezi střelce
Michail Grigorenko se právě zapsal mezi střelce

Rulík slavil s Francouzem titul, teď mu předpovídá budoucnost. Má na to hrát NHL, říká
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud