19. února 2014 • 22:13

Hamrlík to vidí jasně: Trenér má zodpovědnost, měl by odejít první

Autor: mto, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam dál po olympiádě? Měl by skončit Hadamczik? Čeští hokejisté si nevěděli rady s týmem USA, prohrála 2:5 a loučí se s olympiádou po čtvrtfinále. Utkání v redakci deníku Sport hodnotili také bývalý reprezentant Roman Hamrlík a trenér Hradce Králové Peter Draisaitl. Podívejte se na VIDEU, co se řešilo v pozápasovém studiu TV iSport.



Český tým odjíždí ze Soči bez medaile a Draisaitl, který před šestnácti lety válel v Naganu na ledě v dresu Německa, očekává zhodnocení nezdaru na hokejovém svazu.

"Musí se na to podívat ze všech stran, protože světový hokej nám teď trochu utíká. Finální analýza musí být tvrdá a korektní, všechno se musí obrátit vzhůru nohama a podívat se na to, jak by se daly změnit věci k lepšímu," řekl rodák z Karviné, který vlastní český i německý pas.

Ještě dál zašel se svým pohledem na celou situaci Hamrlík, který si myslí, že nastal čas na radikální změny. Hlavně na trenérském postu. "Trenér si stojí za sestavou a nese zodpovědnost, on je tedy teď na prvním místě," myslí si Hamrlík.

Hamrlík po vyřazení: Hadamczik by měl odejít jako první
Video se připravuje ...

Nelíbily se mu už spekulace ohledně nominace. "Kdyby byl u mužstva respektovaný a uznávaný trenér, v médiích by se vůbec nominace neřešila. Teď se ukázalo, že by on měl od týmu odejít jako první," myslí si olympijský vítěz z Nagana.

Hamrlík zároveň zavzpomínal na kouče Ivana Hlinku, pod kterým před 16 lety zažil největší reprezentační úspěch své kariéry. "Kdyby byl u reprezentace takový trenér, který je uznávaný a nekomunikuje jen se dvěmi nebo třemi hráči, výsledek by podle mě byl jiný."

Nezdary jsou navíc vidět už turnajích mladších hráčů a především skandinávské země českému hokeji hodně unikají. "Tam ta práce vypadá jinak a je to vidět. My teď musíme mít vizi, správné lidi, trpělivost a pak makat, makat, makat," nabádá Draisaitl.

Co dál s Hadamczikem? Celá diskuze TV iSport po vyřazení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud