14. září 2012 • 19:39

Volejbalisté porazili Rakousko a jsou bod od postupu na ME

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalisty dělí bod od postupu na mistrovství Evropy v roce 2013. V prvním utkání druhé části kvalifikace dnes v Ostravě porazili Rakousko 3:0 po setech 25:19, 28:26 a 25:18. Svěřenci trenéra Stewarta Bernarda jsou po čtyřech zápasech bez porážky v čele skupiny C a před druhými Chorvaty mají dva zápasy před koncem náskok šesti bodů.



V sobotu hrají volejbalisté od 18:00 s Makedonií a nakonec v neděli s Chorvaty. Ti dnes právě s Makedonií prohráli, a proto stačí českému týmu k postupu jen bod.

Češi nastoupili do zápasu s uzdraveným smečařem Štokrem, který hrál výborně a postaral se o 17 bodů. V prvním i třetím setu si volejbalisté brzy vypracovali rozhodující náskok, útočné duo domácího výběru Štokr s Davidem Konečným s jistotou využívalo nekompaktní obrany Rakušanů na síti.

Dramatická byla jen druhá sada. Češi už vedli 22:19, ale pak chybovali a nechali soupeře srovnat na 23:23. Při prvním setbolu zkazil Konečný servis, při druhém trefil podání do sítě kapitán Hudeček. Ani třetí setbol volejbalisté neproměnili, radovali se až po čtvrté možnosti a půlhodinovém boji.

ČR - Rakousko 3:0 (19, 26, 18)
Rozhodčí: Seifried (SR), Groenewegen (Niz.).
Čas: 83 min. Diváci: 1700.

Sestava a body ČR: Holubec 9, Boula 3, Štokr 17, Král 6, Konečný 8, Hudeček 10, libero Kryštof - Linz, Správka, Hýský, Janouch. Trenér: Bernard.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud