10. října 2021 • 22:51

Perušič a Schweiner ve finále Světového okruhu padli s olympijskými vítězi

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner na triumf ve finále Světového okruhu nedosáhli. Češi měli v zápase o titul s olympijskými vítězi z Tokia Andersem Molem a Christianem Sörumem v každé sadě setboly, ale Norům podlehli 20:22 a 21:23.



Perušič a Schweiner vyhráli v turnaji všechny čtyři zápasy ve skupině, zvládli i semifinále, ale na Mola a Söruma ani tentokrát nedokázali vyzrát. S Nory mimo jiné prohráli předloni ve finále čtyřhvězdičkového turnaje v Ostravě či letos v semifinále v Cancúnu.

Oba sety měli podobný průběh. Perušič a Schweiner pokaždé v prostřední části vedli. V prvním setu měli náskok 10:7 a ve druhém ještě 17:14, ale nezvládli koncovky.

V úvodním dějství měli za stavu 20:18 dva setboly. Při prvním Norové jistě odztrátovali, při druhém poslal Schweiner míč do autu a soupeři vzápětí zaváhání využili.

Ve druhém setu nabídl Mol českému páru chybou setbol 20:19, ale ani tentokrát Češi neuspěli - Schweiner se při něm ocitl v síti. Při prvním mečbolu Norů pomohlo Perušičovi se Schweinerem video, které potvrdilo míč na lajně, ale při druhém už Mol duel ukončil blokem.

Sedmadvacetiletí Perušič a Schweiner tak dopadli v boji o titul ve finálovém turnaji Světového okruhu stejně jako Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková, které v Hamburku 2018 prohrály se světovými jedničkami Agathou a Dudou z Brazílie.

Stříbrem ve finálovém turnaji Světového okruhu Perušič a Schweiner vyšperkovali sezonu. Druhý pár světového žebříčku letos ovládl čtyřhvězdičkový turnaj v Dauhá, v Ostravě si na akci stejné kategorie zahrál finále a zvítězil na dvouhvězdičkovém turnaji v Praze.

Finále Světového okruhu v plážovém volejbalu v Cagliari:

Muži:

Finále: Mol, Sörum (3-Nor.) - Perušič, Schweiner (5-ČR) 2:0 (20, 21),

o 3. místo: Van de Velde, Varenhorst (8-Niz.) - Lupo, Nicolai (1-It.) 2:0 (21, 17).

Ženy:

Finále: Borgerová, Sudeová (Něm.) - Pavanová, Humanaová-Paredesová (6-Kan.) 2:0 (13, 21),

o 3. místo: Klinemanová, Rossová (10-USA) - Cholominová, Makroguzovová (4-Rus.) 2:0 (8, 17).

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud