4. března 2016 • 20:15

Trable pro Čechy. Puskarčíková je nemocná, štafeta je v ohrožení

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Biatlonistka Eva Puskarčíková má zdravotní potíže a minimálně do středy je na mistrovství světa v Oslu ze hry. Naopak po pauze ve smíšené štafetě se do bojů o medaile vrátí Ondřej Moravec, kterého čeká sobotní sprint. Do něho také nastoupí jako největší česká medailová naděje Gabriela Soukalová.



Ta dnes sice měla jako všichni ostatní soutěžní volno, ale rozhodně nelenila. Absolvovala mediální povinnosti i trénink. "Je mi o něco hůř, než jsem doufala. Po dlouhé závodní pauze byl ten čtvrteční mix extra těžký, vydala jsem se a musím říct, že mě trochu mrzí, že se takhle nedovedu zmáčknout i v individuálních závodech," uvedla.

Už se soustředí na sobotní sprint, v němž bude největší českou šancí na cenný kov. Po štafetě spala dvanáct hodin. "Tělo prostě vycítilo, že potřebuje odpočinek," usoudila.

"Tlak na úspěch samozřejmě cítím, ale jsme na MS a je mnohem obtížnější bojovat o cenné kovy. Nemyslím na umístění, chci se vymáčknout na maximum," řekla webu biatlonového svazu.

Vše o MS v biatlonu čtěte ZDE »

Vše o MS v biatlonu čtěte ZDE »

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/dalsi-sporty-zimni-sporty-biatlon-ms-v-biatlonu/261993/fourcade-se-utrhl-a-poskocil-si-vybodnete-se-na-to-hecoval-rivaly.html?utm_source=isport.cz&utm_medium=copyPuskarčíková je ze hry minimálně do středy. "Ve čtvrtek jsem byla na tréninku. Ale po trati jsem se sotva ploužila a přitom jsem měla vysoké tepy. Po hodině lyžování mě navíc chytla zimnice. To už jsem věděla, že je něco špatně," líčila Puskarčíková, která se potýká s horečkami. Ve sprintu si tak debut na MS odbude Jessica Jislová.

"Je to velká komplikace," řekl trenér žen Zdeněk Vítek. Puskarčíková je totiž členkou ženské štafety, která se pojede příští týden v pátek. "Na závodění nemám v tuto chvíli ani pomyšlení a uvažuju, zdali budu schopná se tady vůbec vrátit do dobré formy," uvedla Puskarčíková.

Naopak po čtyřech proležených týdnech se ukáže na startu uzdravený Moravec. "Ve čtvrtek jsem zvládl těžký trénink a pocitově to bylo dobré. Přesto se snažím na věc dívat střízlivě. Nejsem typ, který by formu vyležel, raději závodím z plného zápřahu. Proto jsou i moje očekávání před sprintem nulová," přiznal. Chce hlavně střílet čistě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud