8. února 2023 • 15:52

Výborný start MS v biatlonu: smíšená štafeta pátá, Norové se třásli o zlato

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi dobře vstoupila česká výprava do MS v biatlonu 2023 v německém Oberhofu. Netradiční finišman Tomáš Mikyska dovezl smíšenou štafetu do cíle na pátém místě, zlato obhájili Norové i přes trestné kolo Ingrid Landmark Tandrevoldové na prvním úseku, v závěru si pak situaci opět zkomplikovali na střelnici.



Kvarteto Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska na střelnici sedmkrát dobíjelo, vyhnulo se ale trestnému kolu. Od medailí dělilo české závodníky čtrnáct sekund a zajeli na vrcholné akci nejlepší výsledek od bronzu na MS v roce 2020.

Smíšenou štafetu zahajovala debutantka na mistrovství světa Voborníková, která nahradila zraněnou Jessicu Jislovou. Dvaadvacetiletá závodnice dobíjela vleže dvě rány a vestoje jednu. Do druhého úseku předávala Davidové na sedmém místě. Hned za českými biatlonisty byli Norové, které zdrželo jedno trestné kolo Tandrevoldové.

Osmá žena Světového poháru Davidová minula na obou položkách jeden terč, vždy ale dokázala chyby opravit. V polovině závodu byli Češi osmí se ztrátou 55,1 sekundy na vedoucí Itálii. Od medaile je dělila téměř půminuta.

Nejzkušenějšímu českému závodníkovi Krčmářovi se třetí úsek povedl. Minul jen jeden z jedenácti terčů a do posledního úseku vyslal debutanta Mikysku na pátém místě se ztrátou 26,8 sekundy na čelo.

Mikyska od úvodu na lyžích ztrácel, díky čisté položce vleže a střeleckému kolapsu Švéda Sebastiana Samuelssona, jenž musel na tři trestná kola, se udržel na pátém místě. Na čtvrté Rakousko ztratili Češi deset sekund.

Mistrovství světa v biatlonu v Oberhofu - smíšená štafeta (4x6 km):
1. Norsko (Tandrevoldová, Olsbuová-Röiselandová, Laegreid, J. T. Bö) 1:04:41,9 (1 trest. kolo + 9 dobíjení), 2. Itálie (Vittozziová, Wiererová, Bionaz, Giacomel) -11,6 (0+6), 3. Francie (Simonová, Chevalierová-Bouchetová, Jacquelin, Fillon Maillet) -55,9 (0+9), 4. Rakousko -59,2 (0+3), 5. Česko (Voborníková, Davidová, Krčmář, Mikyska) -1:09,4 (0+7), 6. Německo -1:26,5 (1+9).

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud