6. února 2015 • 15:47

České dvojici smíšená štafeta vůbec nevyšla, vyhrálo Rusko

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě českému páru Eva Puskarčíková, Michal Krčmář vůbec nevyšel. V závodu skončili s velkou ztrátou až třináctí, z vítězství se radovala ruská dvojice Romanovová a Volkov.



Naděje českého týmu před vyprodanými tribunami Vysočina areny skončily na druhém úseku, kdy Krčmář po položce vleže musel na tři trestná kola. "To byla katastrofa," komentoval Krčmář svoji první střelbu. Snažil se pak odvést maximum. "Abych se odvděčil fanouškům za to, jak jsem pokazil závod."

Za jeho chybami byla špatná reakce na poryv větru. "Kdyby přijel o deset vteřin dříve, bylo to v klidu," řekl šéftrenér Ondřej Rybář na střelnici. Krčmář dlouho váhal s úpravou mířidel. "Vyhodnotil jsem to tak, že to není na cvakání. A když jsem netrefil, tak jsem znovu ověřoval, pořád mi to nepřišlo moc, ale přeci jen jsem nedával, tak jsem cvakal, dostal jsem se do terče, ale potom dělal chyby," řekl závodník.

Na střelnici pak na třetím úseku ve snaze dohnat ztracený čas selhala i Puskarčíková, která vestoje i přes dobíjení nechala nesklopené dokonce čtyři terče. "Michala mně bylo předtím líto, jak tam kroužil. Ale nesnažila jsem se ho v tom dohnat, důvodem bylo, že jsem vytuhla," řekla biatlonistka, proč chybovala.

Krčmáře a Puskarčíkovou mrzí, že zklamali diváky
Video se připravuje ...

Michal Krčmář zdraví biatlonové fanoušky v Novém Městě na Moravě
Michal Krčmář zdraví biatlonové fanoušky v Novém Městě na Moravě

Při chybách Puskarčíkové vstoje se z hlediště ozval pískot. "Myslela jsem, že lidé pískají na mě, ať jdu domů," lekla se. Důvodem ale nebyl její výkon, nýbrž výpadek velkoplošných obrazovek na stadionu. "Pak mi to řekli," dodala.

Povzbuzování fanoušků si Puskarčíková i Krčmář pochvalovali. "Super atmosféra, ale ten konec nedopadl nejlíp," litovala biatlonistka. Její kolega v cílové rovince divákům zamával. "Chtěl jsem jim poděkovat a zároveň jsem se jim omlouval, protože byli fantastičtí a mrzelo mě, že jsem jim nedal výkon, jaký si zaslouží."

Podobný osud potkal na poslední střelecké položce do té doby jasně vedoucí Němce. Erik Lesser na závěr musel na tři trestná kola a propadl se na čtvrté místo. Vedle vítězných Rusů se před něho dostaly ještě týmy Norska a Ukrajiny.

V 17:30 odstartuje v Novém Městě smíšená štafeta, v níž bude české barvy hájit kvarteto Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec.

Český kotel na biatlonu. Podívejte se, jak se fandí v Novém Městě
Video se připravuje ...

SP v biatlonu v Novém Městě n.Mor. (Žďársko):

Závod smíšených dvojic: 1. Romanovová, Volkov (Rus.) 35:43,3 (0 trest. okruhů), 2. Olsbuová, L'Abée-Lund (Nor.) -21,5 (0), 3. Džymová, Tyšenko (Ukr.) -24,6 (0), 4. Kummerová, Lesser (Něm.) -38,9 (3), 5. Latuilliereová, Beatrix (Fr.) -1:57,8 (0), 6. Anderssonová, Femling (Švéd.) -1:57,9 (1), ...13. Puskarčíková, M. Krčmář (ČR) -3:14,2 (7).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud