22. prosince 2018 • 18:45

Naštvaný Krčmář: Musím si sednout na zadek! Takhle se tu loučit nechci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Krčmář si na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě pohoršil ve stíhacím závodě oproti sprintu o dvanáct míst. Doběhl dvaatřicátý, o lepší výsledek jej připravilo celkem sedm chyb na střelnici.



Oproti předchozím dnům se na Vysočině zcela změnily podmínky. Bylo nad nulou, občas pršelo, ale hlavně foukal silný nárazový vítr, což je největší nepřítel biatlonistů. Na dvou položkách vleže udělal Krčmář vždy po jedné chybě. "Šlo to střílet líp, o tom se vůbec nemusím bavit," naznačil nespokojenost i se střelbou vleže.

"Ve stoje to bylo složitý, ale někteří to v tom větru zvládli. Já ne. Přitom vím, jak vítr dokáže rozhodit stabilitu. Jsem na sebe naštvaný. Musím si sednout na zadek, dát se sám se sebou dokupy, abych v neděli přišel na závod s hromadným startem jinak a líp připraven a abych odčinil tento dnešní nepovedený závod," nešetřil sebekritikou třetí nejlepší sportovec Česka právě končícího roku.

"Mrzí mě to hrozně, předvedl jsem hodně špatný výkon. Mrzí mě to hlavně kvůli lidem, kteří sem i v takovém počasí přišli," řekl Krčmář smutně. "Takový výkon si ode mně nezasloužili, já jsem se s tím prostě nedokázal poprat," dodal.

Jsem na sebe naštvaný. Musím si sednout na zadek, zlobil se Krčmář po stíhačce
Video se připravuje ...

Biatlonisty trápil nejen vítr, ale i odlišné sněhové podmínky na závodní trati. "Bylo to mokrý, ale zase o něco rychlejší než při čtvrtečním sprintu. Lyže jsme měli výborně připravené. Ale nebylo to žádné hezké lyžování. Byly vyjety dvě stopy, člověk se v nich tak nějak divně kroutí, ale tam jsem rozhodně problém neměl," popsal lyžařskou část 12,5 km dlouhé trati.

V neděli čeká "Bimba", jak se Krčmářovi přezdívá, závod s hromadným startem a rovněž poslední start v kalendářním roce. "Lidi mě hnali dopředu, určitě nás podpoří i v neděli. Já si to musím srovnat během večera všechno sám v hlavě. Takovým výkonem jako dnes se rozhodně s Novým Městem loučit nechci," prohlásil Krčmář.

VIDEOBLOG: Jak vypadá areál SP v Novém Městě? A má vůbec své kouzlo?
Video se připravuje ...

Fourcade: Do sprintu jsem původně ani nechtěl. Ale já se nevzdávám
Video se připravuje ...

Biatlonista Michal Krčmář (vepředu) během stíhacího závodu v Novém Městě na Moravě, třetí na snímku je jeho kolega Ondřej Moravec
Biatlonista Michal Krčmář (vepředu) během stíhacího závodu v Novém Městě na Moravě, třetí na snímku je jeho kolega Ondřej Moravec

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud