30. listopadu 2014 • 19:30

Moravec nemohl sebrat náboj, ukradli mu hůlky: A to tu nebyla Gabča!

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když nebyla na trati smíšených biatlonových štafet Gabriela Soukalová, nechyběly z české strany kuriózní okamžiky. A zaváhání Ondřeje Moravce na první střelbě posledního úseku stálo české barvy dost možná i vítězství v úvodním závodě Světového poháru. Nešťastnému finišmanovi pak ještě ukradli hůlky.



Na střelnici přijel jako první. Když však z ní hlavní skupinka odjížděla, on ještě ležel na podložce, zuby si upravoval rukavici a pracně bral do prstů vypadlý náboj.

„Mohou za to rukavice. Bral jsem si je větší, ale to jsem setsakramentsky vytrestal,“ zlobil se Moravec v rozhovoru pro deník Sport. Po jeho trablích při předposlední položce celé smíšené štafety ztratil nejen vedení, ale i šanci válčit o stupně vítězů.

„Měl jsem problém s dobíjením nábojů, protože se mi zašprcla rukavice. Mám totiž jiný model a teď jsem na to trochu doplatil. V podstatě bych řekl, že to je školácká chyba. Jsem, slušně řečeno, nasr...j,“ zkonstatoval suše.

„On to byl tak strašně vyrovnaný závod, že i to, že jsem vedl, nemuselo nic znamenat. Výsledkově to bylo tak nasekané… V těch štafetách se prostě může stát cokoliv a teď se to stalo bohužel nám. Mrzí mě to. Ztratit to takto z prvního místa je hodně hořké, ale takový je sport. A biatlon speciálně,“ ví dobře Moravec, kterému vloni v Östersundu vzala Gabriela Soukalová lyže. Tentokrát přišel ještě o hůlky.

„Teď jsem totiž přišel z buňky a už tu nejsou. Když jsem to pak říkal Rybisovi (Ondřeji Rybářovi), tak se jen usmál, že tolik smůly snad už mít nemůžu, ale vypadá to, že jo. Nevím, kdo je vzal. Gabča tu nebyla.“ (směje se)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud