Martin Hašek
12. prosince 2014 • 13:25

Vedle. Vedle. A je vymalováno, vzdychl kouč po chybách Soukalové

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Nad rakouským Hochfilzenem se rozpustila mlha a pomalu se vyklubal pěkný den s modrou oblohou. České biatlonistky ale příliš nepotěšil. Ve sprintu Světového poháru se jim nedařilo na střelnici, nejlepší Veronika Vítková skončila třicátá, Gabriela Soukalová byla ještě o místo za ní. V nedělní stíhačce budou obě vybíhat se ztrátou větší než minutu a půl.



„A je to. Vymalováno...“ povzdechl si reprezentační šéftrenér Ondřej Rybář, když dvě rány Gabriely Soukalové na položce ve stoje práskly vedle.

Dvě třetiny závodu na 7,5 kilometrů se zdálo, že Soukalová zažije průlomový den své sezony. Po první střelbě byla pátá, těsně před tou druhou sedmá. Po dvou nezdarech na stojce ale naděje zmizela.

„Trápení…“ hodnotila Soukalová závod v cíli. „Na ležku jsem si byla docela jistá, ale v poslední době mi moc nedrží ty stojky. Byla jsem celou trať trochu opatrná. Snažila jsem se jet tak, abych se před stojkou moc neuštvala, abych měla ještě trochu sílu ty rány podržet. Bohužel jsem to ani dneska nebyla schopná moc zkorigovat.“

Soukalová musela na dvě trestná kola a v posledních dvou a půl kilometrech nabrala další ztrátu.

„Po těch dvou netrefených ranách se pak síly na trati sbírají už těžko, notabene, když teď nejsem moc ve formě. Doufám, že se to závod od závodu bude lepšit,“ říká Soukalová.

Ne pomalý sníh, ale zrádná střelnice

Veronika Vítková, na startu pátá závodnice Světového poháru, chybila dvakrát vleže a jednou vestoje. Díky pátému nejrychlejšímu běhu se ale nakonec pořadím výrazně posunula a o jedno místo se stala nejlepší Češkou v závodě.

„To potěší. Jsem ráda, že na trati je to pořád dobré, doufám, že to vydrží,“ řekla Vítková. „Střelecky to bylo hodně špatné. Snažila jsem se na vítr reagovat. Nevím, jestli to bylo málo, jestli to byly moje chyby.“

Závodnice měly před startem obavy z pomalého sněhu. Nakonec ale český tým zradila střelnice. Jitka Landová a Eva Puskarčíková se netrefily čtyřikrát, Lucie Charvátová dokonce šestkrát.

„Ona je střelnice na kopci, střídá se sluníčko, mlha, sluníčko. Vítr je dost proměnlivý. Doufám, že se to nebude opakovat,“ říká Jitka Landová.

Sprint v Hochfilzenu vyhrála Finka Kaisa Mäkäreinenová, která si tak pojistila vedení ve Světovém poháru. Veronika Vítková udržela průběžné páté místo, o něž se teď dělí s Němkou Franziskou Hildebrandovou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud