18. ledna 2020 • 15:58

Štvrtecký chyboval, česká štafeta dojela jedenáctá. S náskokem vyhrála Francie

Autor: ČTK, iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští biatlonisté dojeli vinou dvou trestných okruhů Jakuba Štvrteckého jedenáctí ve štafetě Světového poháru v Ruhpoldingu. Závěrečný souboj družstev před únorovým mistrovstvím světa zvládli ve sněžení nejlépe Francouzi, kteří vyhráli s velkým náskokem.



S kariérou se v této sezoně loučící Michal Šlesingr předával osmý a Ondřej Moravec přivezl v polovině závodu pomyslný štafetový kolík desátý. Štvrtecký jel po střelbě vleže devátý, ale na stojce chyboval, musel na dvě trestná kola a klesl až na 17. místo.

V posledním běžeckém kole se Štvrtecký snažil a finišmana Michala Krčmáře vyslal na trať na 12. místě. Krčmář předjel Čínu a dovezl tým do cíle jedenáctý.

Michal Šlesingr se štafetovým závodem rozloučil s německým Ruhpoldingem, po sezoně ukončí kariéru
Michal Šlesingr se štafetovým závodem rozloučil s německým Ruhpoldingem, po sezoně ukončí kariéru

Biatlonisté tak napodobili ženy, kterým nevyšla páteční štafeta. V té běžela tři trestná kola Lucie Charvátová a Češky skončily šestnácté.

Francie vedla už po prvním úseku, ale to ještě jen o 11 vteřin. Ve formě jezdící Martin Fourcade pak ale všem ujel a navýšil vedení o více než minutu. Francie nakonec vyhrála před Nory o minutu a 12 sekund. Třetí skončilo Rakousko.

V neděli jsou v Ruhpoldingu na pořadu stíhací závody. Mezi ženami pojede od 12:15 jen Charvátová, která byla ve středečním sprintu patnáctá. Mezi muži pojedou od 14:30 Moravec (z 30. místa), Štvrtecký (31.) a Krčmář (38.).

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):

Muži - štafeta 4x7,5 km:
1. Francie (Jacquelin, Fourcade, Desthieux, Fillon Maillet) 1:18:11,2 (0 tr. okruhů+6 dobíjení), 2. Norsko (Dale, Bjöntegaard, T. Bö, Christiansen) -1:12,2 (0+10), 3. Rakousko (Landertinger, Eder, Leitner, Eberhard) -1:24,3 (0+4), 4. Rusko -1:32,3 (0+5), 5. Německo -2:13,1 (0+12), 6. Bělorusko -2:39,0 (1+9), ...11. ČR (Šlesingr, Moravec, Štvrtecký, Krčmář) -4:23,0 (2+11).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud