19. listopadu 2021 • 16:52

Biatlonista roku: potřetí v řadě vítězí Davidová, ceny pro Málka i Karlíka

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Markéta Davidová se stala potřetí za sebou vítězkou ankety Biatlonista roku. Čtyřiadvacetiletá česká jednička si cenu vysloužila především za titul mistryně světa z vytrvalostního závodu z únorového šampionátu v Pokljuce. Davidová převzala cenu v pátek během tiskové konference před olympijskou sezonou v Praze.



„Ocenění patří asi všem okolo a chtěla bych zmínit Egila a poděkovat mu za to,“ jmenovala Davidová po převzetí modré broušené vázy norského trenéra reprezentace žen Egila Gjellanda. Davidová si odnesla i cenu za Výkon roku, v které hlasují fanoušci na portálu iDNES.cz. „Moc děkuji čtenářům. Ale tohle jsou spíš takové ty vedlejší věci, které přijdou s těmi úspěchy, pro které my pracujeme celý rok,“ doplnila.

Trenérem roku se stal kouč juniorů Michal Málek a nejlepším juniorem jeho svěřenec Mikuláš Karlík, vicemistr světa ve sprintu a bronzový ze štafety z juniorského MS v Obertilliachu. „Cena patří celému realizačnímu týmu a chtěl bych se o ni podělit s klukama ze štafety,“ řekl Karlík.

Český biatlonový svaz vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru podruhé za sebou neuspořádal tradiční slavnostní vyhlášení. Loni výsledky zveřejnil na webu.

Markéta Davidová ovládla anketu Biatlonista roku potřetí v řadě
Markéta Davidová ovládla anketu Biatlonista roku potřetí v řadě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud