21. června 2022 • 16:30

Změny v biatlonu: jiné bodování SP, nejhorší výsledky se nebudou škrtat

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezinárodní biatlonová unie (IBU) od nové sezony zavedla změny pro celkové hodnocení Světového poháru. Body ze závodů na mistrovství světa se už nebudou do SP počítat a nově se závodníkům nebudou škrtat dva nejhorší výsledky. Výrazně se také změnily bodové rozestupy mezi nejlepšími.



„Bodový systém pro celkové skóre i jednotlivé disciplíny byl upraven tak, aby se zvýšily rozdíly mezi nejlepšími výsledky, což zajistí, že pokud biatlonisté budou nuceni vynechat závod kvůli nemoci, stále budou mít šanci vyhrát křišťálové glóby,“ uvedla IBU na svém webu po rozhodnutí členů výkonné rady v Salcburku.

Zatímco dosud se na Světovém poháru například mezi medailisty rozdělovalo 60 bodů za první místo, 54 za druhé a 48 za třetí, nově to bude 90 - 75 - 60. Nadále bude bodovat ve sprintu, stíhačce i individuálním závodu 40 biatlonistů, závody s hromadným startem jsou jen pro elitní třicítku.

Velký křišťálový glóbus v historii českého biatlonu získaly jen dvě ženy: Gabriela Soukalová za sezonu 2015/16 a v roce 1990 Jiřina Adamičková. Současná domácí jednička Markéta Davidová skončila v posledním ročníku SP desátá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud