Romana Barboříková
28. listopadu 2022 • 17:40

SP ve Finsku očima Puskarčíkové: Prča s měřičem času i složitá střelnice

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonoví fanoušci se dočkali! V úterý startuje Světový pohár a jako první se cirkus čítající desítky kamionů, dodávek a hlavně závodníků zastaví ve finském Kontiolahti. První zdejší tratě otestují muži ve vytrvalostním závodu na 20 kilometrů. Řadu zkušeností zde za léta své kariéry posbírala také dnes už exbiatlonistka Eva Puskarčíková. Ta pro iSport.cz okomentovala všechna místa letošního SP. „Kontiolahti? Vybaví se mi větrná a nevyzpytatelná střelnice.“ A co dál?



Sezona, ve které je na programu opět devět dílů Světového poháru a mistrovství světa, je tady. Jelikož z televize si divák mnohdy neudělá tak dobrou představu o tom, co na daném místě na biatlonisty čeká, přiblíží čtenářům webu iSport.cz všechna místa žena, která na nich prožila spoustu věcí. Eva Puskarčíková, která po minulé sezoně ukončila svou téměř desetiletou kariéru ve Světovém poháru, jako první prozrazuje své zážitky z Kontiolahti.

A hned tuto destinaci svým bývalým kolegům příliš nezávidí. „Při juniorských závodech jsem tam zažila jedny z největších mrazů. Letos se tam jede na konci listopadu a začátku prosince, takže bych se vůbec nedivila, kdyby to pro chudáčky závodníky byl křest, co se týče teplot,“ přibližuje klimatické podmínky.

Jinak se jí vybaví prudký stoupák před stadionem, větrná a nevyzpytatelná střelnice. A co je typické pro severské země – je tam hrozně brzy tma.

Na finské středisko má ale i příjemné vzpomínky. „Je tam taková srandička: u velkého dlouhého sjezdu dolů, který tam je, je daný měřič rychlosti, což byla vždycky hrozná prča, když jsme zkoušeli, kolik tam můžeme jet. Já jsem samozřejmě nepatřila mezi ty, co vyhrávali, ale byla to taková zajímavá challenge,“ směje se závodnice, které všichni říkali „Sluníčko“.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud