17. března 2013 • 09:57

Krasobruslařka si zacpala krvácející nos. Pak vybojovala medaili!

Autor: pta, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krvácení z nosu obvykle lze vidět při boxerských zápasech. Ale při krasobruslení? Nepříjemná indispozice potkala Carolinu Kostnerovou ve chvíli, kdy se chystala na volnou jízdu na mistrovství světa v kanadském Londýně. Nejdřív musela zastavit krvácení a pak se jí podařilo udržet stříbrnou pozici.



Na šampionátu přitom Kostnerová obhajovala titul, ale do volných jízd vstupovala na druhé pozici. S krvácením z nosu si poradila pomocí papírových kapesníků a pak ukázala, že si s nervozitou umí poradit.

Italské krasobruslařce se dlouho dařilo, i když ubrala dvě otáčky plánovanému trojitému rittbergeru. V posledních sekundách však přišla kaňka na jejím vystoupení, pád při pokusu o trojitý salchow.

S krvácením z nosu si Carolne Kostnerová poradila s pomocí papírových kapesníků
S krvácením z nosu si Carolne Kostnerová poradila s pomocí papírových kapesníků

I se stříbrnou medailí byla šestadvacetiletá Italka nadmíru spokojená. "Mohu odjet domů s medailí a to je skvělý pocit. Loni se mi splnil sen, ve který jsem už skoro ani nedoufala. Letos jsem byla schopná si to trochu užít. Bylo to moje jedenácté mistrovství světa za sebou a už to je výjimečný pocit," řekla úřadující mistryně Evropy, která do své sbírky přidala pátou světovou medaili.

První místo brala olympijská šampionka Kim Ju-na, třetí skončila Japonka Moa Asadaová.

VIDEO | Podívejte se na volnou jízdu Caroline Kostnerové

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud