1. února 2019 • 16:47

Loučení legendy! Vonnová oznámila, že po MS ukončí kariéru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká lyžařská hvězda Lindsey Vonnová na instagramu ohlásila, že po nadcházejícím mistrovství světa v Aare ukončí kariéru. Sezonu ve Světovém poháru, v němž původně chtěla zaútočit na absolutní rekord Ingemara Stenmarka v počtu vítězství, tak nedokončí.



Čtyřiatřicetiletá Američanka má ve Světovém poháru na kontě 82 výher a na švédskou legendu ztrácí čtyři vítězství. Vyrovnání rekordu bylo pro Vonnovou posledním velkým cílem, v této sezoně se mu ale přiblížit nedokázala.

Nejúspěšnější žena v historii Světového poháru plánovala, že se s lyžováním rozloučí na začátku příští sezony závody v Lake Louise. Plán ale musela kvůli neustávajícím bolestem obou kolen změnit, což si naplno uvědomila před dvěma týdny v Cortině d'Ampezzo. V Itálii závod nedokončila a v slzách pak naznačila, že ji zdravotní potíže možná donutí předčasně ukončit kariéru.

"Byly to emotivní dva týdny, než jsem dospěla k nejtěžšímu rozhodnutí svého života, ale uznala jsem, že v závodním lyžování nemůžu pokračovat," napsala Vonnová na sociálních sítích. "Moje tělo je poničené natolik, že už nejde spravit a neumožní mi absolvovat poslední sezonu, jak jsem si ji vysnila. Tělo na mě křičí STOP a je na čase, abych ho poslechla," dodala.

V americké nominaci na šampionát ale olympijská vítězka z Vancouveru a dvojnásobná mistryně světa nechybí. "Na mistrovství světa v Aare pojedu příští týden sjezd a SG a to budou poslední závody mojí kariéry," uvedla.

Šampionát v Aare zahájí 5. února právě superobří slalom žen, sjezd je ve Švédsku na programu 10. února.

Americká lyžařská hvězda Lindsey Vonnová na instagramu ohlásila, že po mistrovství světa ukončí kariéru. Sezonu ve Světovém poháru tak nedokončí
Americká lyžařská hvězda Lindsey Vonnová na instagramu ohlásila, že po mistrovství světa ukončí kariéru. Sezonu ve Světovém poháru tak nedokončí

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud