Zdeněk Janda
22. listopadu 2021 • 04:50

Příprava Ledecké na 'přáteláček' v Číně: její svět, humor a klíčový muž

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi to ještě máte v paměti. Údiv na její tváři. Cože, já fakt vyhrála? Už to budou čtyři roky, co Ester Ledecká šokovala sportovní svět a senzačně ovládla super-G na olympiádě v Koreji. Pak vyhrála i na prkně. Čas letí jako bláznivý… Přesně ve stylu, jak tenhle úkaz bez limitů dokáže upalovat dolů po sjezdovkách. Na lyžích i na snowboardu. Jak se 26letá slečna s titulem Bc. chystá na obhajobu? Proč potřebuje větší zadek?



Magické slovo, které poutá pozornost. Odmala sportovci usínají s tím, že ji jednou vyhrají. Prostě olympiáda. Dávný symbol nejvyšší sportovní snahy, kvůli níž stojí za to produkovat hektolitry potu.

Ovšem pozor.

U Ester Ledecké slovo na odstřel. V její blízkosti nesmí zaznít. Pokud to někomu uletí, zaplatí deset eur. Nádoba na pokuty byla postavená na stole i během tiskové konference výjimečné obojživelnice.

„Co s penězi dělám? Nečekejte žádný ušlechtilý účel. Prostě si je nechám!“ rozesmála zaplněný sál. Když rozebírala, co ji čeká, přitom olympiádu několikrát zmínila. Hned si to uvědomila a sama sebe potrestala.

Program Ester Ledecké na ZOH

SNOWBOARDING

8. února:  paralelní obří slalom

LYŽOVÁNÍ

11. února: super-G

15. února: sjezd

17. února: alpská kombinace

Třeba když popisovala, jestli na ni nedolehne stres a tlak. „Všichni se budou snažit vyhrát a máme stejné šance. I kdyby se stalo cokoliv, já budu odjíždět z Pekingu jako dvojnásobná olympijská vítězka. Což je i tak skvělý,“ připomněla úžasný double z Koreje, díky němuž se zapsala do sportovních kronik.

Zapíše další díl? Ustojí to? Otázky, kterými se nemíní rozhodit. I proto nechce, aby se jí olympijská tématika vedrala do myšlenek. V jejím případě to není nic nového, v podobném duchu se odvíjela i příprava před Hrami v Koreji. Také to bylo zapovězené slovo.

Je to z její strany hra, která pomáhá ředit tlak. Tradiční rituál. Baví se tím.

Jakmile se někdo proviní, Ester zasvítí očička: Hele, zaplať! Kasička čeká! Je od přírody mimořádně hravá, i tohle její povahu dokresluje.

„Pravidla platí pro všechny členy týmu, jehož jsme součástí. Sice ne přímo na svahu, ale moji lidé řeší věci spojené s Ester víceméně na denní bázi,“ reaguje David Trávníček, šéf agentury Sport Invest Marketing, která sportovní hvězdu zastupuje. „Máme ve zvyku dodržovat stanovená pravidla, takže v komunikaci s ní se vámi zmíněnému slovu vyhýbáme. Myslím, že termín korejský přáteláček se zažil dobře, teď se změnil na čínský.“

Ledecká nemění nic ze svého přístupu. Snaží se maximálně soustředit, úspěchu podřizuje všechno, je zavřená ve své bublině. Vyjma tiskové konference se mediálních aktivit zdržuje. Navíc platí, že co se upeče uvnitř týmu, musí v něm zůstat. Také proto se další lidé z jejího nejbližšího okolí nevyjadřují do médií tolik jako dřív.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud