18. listopadu 2022 • 19:37

Dubovská před sezonou změnila značku lyží. Pomáhat jí bude slovenská legenda

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní českou slalomářku Martinu Dubovskou čeká o víkendu její první závod Světového poháru. Nová sezona pro ni bude velkou výzvou. Zvyká si totiž na zásadní změny - má nového trenéra, servismana i značku lyží.



Martina Dubovská o víkendu ve finském Levi vstoupí do Světového poháru. Levi bude pro ženy prvním závodním víkendem tohoto ročníku Světového poháru. O obří slalom v Söldenu lyžařky připravilo nepříznivé počasí. Paralelní závody v rakouském středisku Lech/Zürs znemožnil nedostatek sněhu. Ve Finsku pomohl pořadatelům sníh uložený v zásobnících. „Podmínky jsou tady letos velmi dobré, je to tu ledové. Byla dostatečná zima. Jen byly trochu problémy se sněhem, že jsme jezdili na start auty,“ uvedla česká reprezentantka.

Loni na závodě v Levi zajela Martina Dubovská svůj životní výsledek a skončila šestá. Letos se pokusí na výsledek navázat. „To bylo úplně úžasné, ale každý rok je jiný. Vidím tady, že děvčata jsou velmi dobře připravená. Ale závody jsou závody a ukáže se přes víkend, jak na tom já i ostatní jsme,“ řekla před startem sezony.

V nové sezoně si česká závodnice musí zvykat na několik změn. Nově začala využívat na místo značky Völkl vybavení od firmy Kästle. A velkou změnou prošel i její realizační tým. Zatímco dříve byl jejím koučem a servismanem v jedné osobě slovenský trenér Andrej Prevuzňák, letos se její tým rozrostl.

Novým koučem Dubovské je Chorvat Mislav Samarzij a o lyže se jí bude starat Polák Dominik Bialobrzycki. Na dálku bude české reprezentantce pomáhat také bývalá slovenská závodnice Veronika Velez Zuzulová, majitelka stříbra z MS 2017.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud