18. února 2009 • 20:58

Šampionát v Liberci zahájil hymnou Gott

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci bylo slavnostně zahájeno. Při slavnostním ceremoniálu v liberecké Tipsport aréně dnes formuli pronesl švýcarský prezident Mezinárodní lyžařské federace Gian Franco Kasper.



Šampionát za více než dvě miliardy korun skončí příští týden v neděli. Slavnostní ceremoniál nazvaný Bílá noc moderoval Leoš Mareš, oficiální píseň šampionátu společně zazpívaly hvězdy české populární hudby Kamil Střihavka, Dara Rolinc, Ondřej Ruml, Helena Zeťová a Petr Bende.

Během jejich vystoupení běžely na velké obrazovce záběry ze závodů českých mistrů světa včetně Kateřiny Neumannové, prezidentky organizačního výboru. Hymnu České republiky zazpíval Karel Gott.

O doprovod při zhruba třičtvrtěhodinovém ceremoniálu se postaralo mimo jiné i třináct bubeníků rozesetých po kraji ledové plochy hokejové haly, jež byla uprostřed zakryta a zaplněna návštěvníky.

Na oválu po ledě jezdily čtyřkolky, ale i běžci na lyžích a vlajkonoši přihlášených jednašedesáti zemí, které bude v Liberci reprezentovat 660 sportovců. Zahájení se zúčastnila řada zahraničních celebrit.

Na tribunu usedla americká podnikatelka a zároveň někdejší česká sjezdařka Ivana Trumpová, norský korunní princ Haakon Magnus, český premiér Mirek Topolánek i předseda Senátu České republiky Přemysl Sobotka.

Na závěr ceremoniálu vystoupila britská skupina Deep Purple v čele se zpěvákem Ianem Gillanem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud