20. listopadu 2011 • 15:26

Česká štafeta bez Bauera na úvod dvanáctá, vyhráli Norové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České kvarteto běžců na lyžích Jiří Magál, Martin Jakš, Ondřej Horyna a Dušan Kožíšek skončilo v prvním štafetovém závodu sezony ve Sjusjönu dvanácté. Vyhrálo domácí Norsko s finišmanem Petterem Northugem.



Česká štafeta bez nemocného Lukáše Bauera odpadla z vedoucí skupinky už na prvním desetikilometrovém úseku klasickou technikou, po němž Jiří Magál předal Martinu Jakšovi na devátém místě s patnáctisekundovým odstupem.
Jakš posunul tým na osmé místo, nicméně na nejlepší ztrácel už téměř půl minuty.

Mimo elitní desítku se české družstvo propadlo na bruslařských úsecích Horyny a Kožíška, jenž finišoval jako dvanáctý z šestnácti štafet, které dokončily. Na vítěze Češi ztratili 1:21,1 minuty.

Favorizované Norsko dovedl k triumfu dvojnásobný olympijský vítěz a sedminásobný mistr světa Northug, jenž podle očekávání ovládl spurt osmičlenné skupiny. Druhý skončil tým Norsko III, třetí byli Švédové.

Domácí štafety dominovaly také závodu žen. Elitní kvarteto s finišmankou Marit Björgenovou, vítězkou sobotní volné desítky, porazilo o 26 sekund Norsko II. Třetí skončily s odstupem 39,1 sekundy Finky. České běžkyně ve Sjusjönu, který nahradil původně plánovaný Beitostölen, nestartovaly.

SP v běhu na lyžích ve Sjusjönu (Norsko):

Muži - štafeta 4x10 km: 1. Norsko I (Rönning, Krogh, Berger, Northug) 1:35:24,8, 2. Norsko III (Dahl, Ansnes, Eilifsen, Röthe) -0,8, 3. Švédsko (Hellner, Rickardsson, Olsson, Halfvarsson) -1,0, 4. Francie -1,3, 5. Rusko I -1,4,
6. Finsko -4,0, ...12. ČR (Magál, Jakš, Horyna, Kožíšek) -1:21,2.

Ženy - štafeta 4x5 km: 1. Norsko I (Skofterudová, Johaugová, Steiraová, Björgenová) 51:50,1, 2. Norsko II (Jacobsenová, Östbergová, Bergerová, Kristoffersenová) -26,0, 3. Finsko (Lähteenmäkiová, Saarinenová, Roponenová, Sarasojaová-Liljaová) -39,1, 4. Švédsko -51,6, 5. Francie -1:27,6, 6. Norsko III -1:29,2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud