11. prosince 2012 • 21:01

Využít rychlost, vylepšit techniku. To je plán Vonnové na útok

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zvyklá dominovat, ale tentokrát americké sjezdařce Lindsey Vonnové zatím sezona nevychází podle představ. Čtyřnásobná vítězka Světového poháru vyhrála sice dva sjezdy a dvě super-G, jenže v technických disciplínách má problémy. Kvůli tomu ztrácí na první ženu průběžného pořadí Tinu Mazeovou, jež byla s výjimkou dvou sjezdů v Lake Louise vždy v nejlepší čtyřce.



„Tina v tuhle chvíli jezdí výborně. Musím vyhrát každý závod v rychlostních disciplínách a mám před sebou ještě hodně práce v těch technických,“ uvedla Vonnová po závodech ve Svatém Mořici.

Tam sice vyhrála vyhrála super-G, ale vypadla v superkombinaci a ani obří slalom se jí zrovna nevyvedl. V obřácích má bilanci 21. a 27. místo, slalom speciál v Levi ani v Aspenu nejela.

„Necítím se dobře,“ odtušila Vonnová, jež se stále potýká s úbytkem sil po nemoci střev, při které musela brát tišící léky na ukrutnou bolest a proti které zabrala až silná antibiotika.

Právě v technických disciplínách nejvíc pociťuje úbytek sil. „Tři závody po sobě jsou těžké, nemám tolik energie jako obvykle. Třeba první kolo v obřím slalomu bylo dobré, ale na druhé už mi nezbyl žádný benzín v nádrži. Když jsem udělala chybu, nedokázala jsem se z ní vzpamatovat. Je to pro mě těžké nejen fyzicky, ale i psychicky. Musím být trpělivá, protože věci se obrátí. Musím si přidat tréninky, když na to budu mít energii,“ uvedla ve svém sloupku pro Denver Post.

Sjezdařky mají za sebou deset závodů, Vonnová je v průběžném pořadí Světového poháru třetí se 414 body a ztrátou 263 bodů na vedoucí Slovinku Mazeovou. Mezi nimi je ještě Němka Maria Höflová-Rieschová.

Nyní se závodnice přesunuly do Val d’Isere, kde jsou na programu rychlostní disciplíny. Pak přijde série technických závodů v Courchevelu, Aare, Semmeringu, Mnichově a Záhřebu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud