13. března 2015 • 15:32

Bauerovo loučení s kariérou ve Světovém poháru: Čeká Holmenkollen

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší místo na poslední leč si běžec na lyžích Lukáš Bauer nemohl vybrat. V sobotu (14.30, PP Eurosport) se na slavném Holmenkollenu v Oslu postaví ke svému poslednímu startu kariéry ve Světovém poháru. Rozloučí se v závodě na 50 kilometrů bruslením s hromadným startem.



Když před dvěma týdny na světovém šampionátu ve Falunu Lukáš Bauer oznamoval své rozhodnutí ukončit reprezentační kariéru, přitočil se k němu jeden z norských novinářů a řekl: „Měl byste přijet ještě do Osla, fanoušci by se s vámi rádi rozloučili.“

A Bauer tohle přání bláznivému lyžařskému národu splní. V sobotu odpoledne poběží slavný maraton na Holmenkollenu, kde už v minulosti vybojoval druhé a třetí místo. „Těším se na poslední závod Světového poháru. Dopředu vím, že to bude bolet. Chuť bojovat a se vztyčeným praporem dojet sezonu, je,“ říká Bauer.

Sedmatřicetiletý lyžař musel v letošní zimě překonat zdravotní potíže, kvůli nimž přišel o dva měsíce závodění. Na mistrovství světa ve Falunu se ale opět představil ve vrcholné formě, na bruslařské patnáctce se ukázal sedmým místem a na klasické padesátce s hromadným startem vybojoval stříbrnou medaili.

Se Světovým pohárem se rozloučí v sobotu

„S úspěchem bylo spojených spousta povinností. Takhle výborný výsledek na takhle sledované akci jsem si chtěl užít,“ líčil Bauer, který už minulý víkend skončil devátý na klasické patnáctce v Lahti.

Se Světovým pohárem se Bauer s největší pravděpodobností rozloučí v sobotu na Holmenkollenu. Se závodní kariérou sice ještě končit nehodlá, od příští sezony se ale chce soustředit na maratonskou sérii Swix Ski Classic, v níž je zároveň ředitelem týmu Pioneer Investments. Bauer nevylučuje, že si někdy v budoucnu ještě závod Světového poháru zajede, nebude to ovšem už jeho priorita. A už se to nikdy nemusí stát.

„Určitě to v tuhle chvíli nevidím, že bych se měl cíleně zaměřovat na svěťáky. Byť je to pro mě velký svět, ale už je čas dělat něco jiného,“ říká Bauer.

V neděli se na Holmenkollenu jede ženská třicítka, chybět nebude ani Eva Vrabcová-Nývltová.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud