14. ledna 2016 • 14:20

Slibná kvalifikace na MS v letech! Všichni Češi do 15. místa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni čtyři čeští skokané Roman Koudelka, Lukáš Hlava, Jan Matura a Tomáš Vančura postoupili na mistrovství světa v letech na lyžích z kvalifikace. Všichni také bez započítání předem kvalifikované desítky elitních závodníků skončili do patnáctého místa. Nejdál skočil na Kulmu Nor Anders Fannemel (233 metrů).



Koudelka obsadil páté místo za let dlouhý 199,5, Lukáš Hlava byl jedenáctý s výkonem 185, třináctý Jan Matura předvedl 190,5 a nováček v týmu Vančura obsadil patnácté místo za 183,5 metru.

Devatenáctiletý Vančura se přitom ke skokanům přidal teprve loni v létě po ukončení kariéry sdruženáře, tudíž až do šampionátu na mamutím můstku nikdy neskákal. Nominaci na MS si vysloužil třetím místem v posledním závodu Kontinentálního poháru a formu prokázal i na Kulmu.

Jeho první pokus v tréninku totiž měřil 215 metrů a důrazně si jím řekl o nominaci do kvalifikace. Vančura, kterého připravuje stejně jako Koudelku Rakušan Richard Schallert, obsadil v tréninku dvakrát 21. místo, jeho druhý let měřil 184 metrů. Z týmu tak vypadl zkušený Jakub Janda, jenž předvedl 173,5 a 140 metrů a v tréninku byl z Čechů jasně nejhorší.

V kvalifikaci nečekaně vyhořel Polák Kamil Stoch, dvojnásobný olympijský vítěz ze Soči a mistr světa z roku 2013. Let se mu vůbec nepovedl a výkon 134,5 metru mu vynesl jen 32. pozici, druhou nepostupovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud