16. ledna 2016 • 14:50

Nor Svindal ovládl slavný sjezd ve Wengenu. Bank nebodoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Favorizovaný Aksel-Lund Svindal premiérovým triumfem ve slavném sjezdu ve Wengenu potvrdil suverenitu norských lyžařů v této sezoně Světového poháru. Dvanáctým vítězstvím norská reprezentace už v polovině sezony překonala své dosavadní maximum z ročníku 1998/99. Svindal porazil o 19 setin sekundy loňského vítěze Rakušana Hannese Reichelta, připsal si šesté vítězství v sezoně a 31. v kariéře a vrátil se do čela celkové klasifikace SP.



Český reprezentant Ondřej Bank poprvé po více než měsíci dokončil závod, s bolavým kolenem a kotníkem ale na nejlepší nestačil. Byl skoro o šest sekund pomalejší než Svindal a obsadil 53. pozici, nezopakoval tak překvapivé deváté místo z loňska. Ondřej Berndt byl klasifikován jako 57., tedy poslední ze závodníků, kteří dojeli do cíle.

Třiatřicetiletý Svindal měl nejlepší všechny mezičasy a s výjimkou Reichelta všechny ostatní soupeře porazil o více než jeden a půl sekundy. Rakouský soupeř v jednu chvíli letěl po sjezdovce rychlostí 144,4 kilometrů za hodinu, ale ani to mu nestačilo na lepší než druhé místo. Třetí skončil další Rakušan Klaus Kröll.

Svindal vybojoval už 65. pódiové umístění v kariéře, čímž překonal norský rekord Kjetila Andrého Aamodta.

Sjezd ve Wengenu musel být kvůli počasí a především mlze zkrácen zhruba o 40 vteřin; začínalo se asi o 200 výškových metrů níže. V průběhu závodu pak došlo kvůli špatné viditelnosti k několika dlouhým přerušením, na což doplatila řada závodníků včetně Banka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud