13. ledna 2018 • 19:21

Bomba! Bauerův tým slaví stupně vítězů, Černousov vybojoval třetí místo

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve svém prvním individuálním startu sezony přinesl Rus Ilja Černousov maratonskému týmu Lukáše Bauera stupně vítězů. Černousov vybojoval v Kaiser Maxmilian Laufu na 60 kilometrů třetí místo a připsal si tak třetí nejlepší výsledek v historii seriálu Visma Ski Classics.



Principál si přál, aby Černousov bojoval o umístění mezi prvními pěti, s výletem svého závodníka na stupně vítězů byl nadšen.

„Bral jsem to jako hodně vysoký cíl a říkal si, že i páté místo by bylo super. Třetí příčka je bomba! Jsem rád, že se Iljovi vstup do sezony takhle vydařil,“ pochvaloval si Bauer, který sám v závodě uzavřel první čtyřicítku.

Černousov na konci loňského roku přišel vinou nemoci o start v La Sgambedě. V Seefeldu tak absolvoval první individuální závod sezony dálkových běhů a předvedl se ve skvělé formě. „Jsem moc šťastný a spokojený. Čekal jsem, že bych mohl mít v první desítce, ale výsledek byl ještě mnohem lepší,“ pochvaloval si Černousov.

Rus se celý závod držel v hlavní skupině, ze které se v posledních deseti kilometrech vydal stíhat v úniku jedoucího Holmberga. Společně s Norem Gjerdalenem, který nakonec slavil vítězství.

„Žádné velké taktické plány jsem v závodě neměl. Bylo potřeba zůstat v hlavní skupině, držet se na čele. Říkal jsem si, že toho jednoho uprchlíka můžeme ve dvou dostihnout, tak jsem do toho šel. Závěr byl hodně těžký a Gjerdalen v něm byl lepší. I já jsem ale velmi spokojený,“ hodnotil Černousov.

Jan Šrail se dostal do první třicítky a v cíli byl druhým nejrychlejším Čechm za jednadvacátým Petrem Novákem z Vltava Fund Craft Team.

V závodě žen obhajovala v Seefeldu loňské prvenství Kateřina Smutná. Letos projela cílem na 6. místě a prakticky celý závod navíc absolvovala osamocená.

„Musím říct, že jsem se dnes necítila úplně stoprocentně a také mi nejely úplně nejlépe lyže. V prvním sjezdu se přese mě holky přehnaly a bylo mi jasné, že je zle. Ke konci už jsem se ale zase cítila dobře a pořád je to jen jeden závod. Čeká nás jich ještě dost, tak věřím, že příště už zase bude všechno v pohodě,“ řekla Smutná.

Ženský závod vyhrála Britta Johanssonová Norgrenová ze Švédska.

Další závod prestižního seriálu dálkových běhů Visma Ski Classics je na programu příští sobotu, kdy se ve Švýcarsku jede 65 km měřící La Diagonela.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud