20. ledna 2018 • 16:22

Bauerův tým září, na La Diagonele ve Svatém Mořici bral stříbro a bronz

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká stáj Bauer Ski Team slaví přelomový úspěch v maratonské sérii Visma Ski Classics. Na závodě La Diagonela na 65 kilometrů ve Svatém Mořici měl poprvé v historii dva závodníky na stupních vítězů. Kateřina Smutná dojela třetí, Rus Ilja Černousov druhý. Oba závodníci obhajovali na La Diagonele loňské vítězství, Smutná však tehdy ještě závodila za tým Santander.



„Je to skvělé navázání na senzační výsledky z loňského roku, Ilja i Katka jeli celý závod ve skupině bojující o vítězství. Myslím, že Katka si musela spravit chuť po posledním závodě a pro náš tým je to další velký milník. Mít na stupních dva závodníky, to je bomba!“ radoval se šéf týmu Lukáš Bauer, který závod vynechal a na trati pomáhal jako servisman.

Smutná převážnou část závodu strávila v úniku se svou největší soupeřkou a vedoucí ženou seriálu Britou Norgrenovou. Pak se k nim dotáhla ještě Švédka Korgrenová a bylo jasné, že právě tahle trojice obsadí stupně vítězů.

Pro další prvenství v sezoně si dojela suverénka letošního ročníku Norgrenová, Kateřina Smutná finišovala na 3. místě a po 6. příčce v předchozím Kaiser Maximilian Laufu se tak vrátila na stupně vítězů, navíc se posunula v celkovém pořadí na 2. pozici.

Rus Černousov se v polovině závodu přidal do úniku třináctičlenné skupiny a udržel se vepředu až do finiše, v němž se utkali čtyři závodníci. Vyhrál Nor Tord Asle Gjerdalen, Černousov si pohlídal druhé místo. Druhý rok po sobě tak uspěl ve Svatém Mořici, kde několik let žil.

„Jsem moc šťastný, je to pro mě samozřejmě speciální závod. Do těch posledních kilometrů jsem dal všechno. Věděl jsem, že na konci se jede do kopce, kde jsem silný. Cítil jsem, že mám šanci, ale Gjerdalen byl dneska lepší a jel opravdu dobře,“ uznal Černousov, který se posunul na průběžné čtvrté místo Ski Classics.

Seriál dálkových běhů Visma Ski Classics čeká další pokračování hned příští víkend, kdy se v neděli 28. února pojede slavná Marcialonga.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud