20. března 2018 • 11:49

Tolik času nemám! Superstar Hirscher o sjezdech a další kariéře

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už rozhodl o své další kariéře! Lyžařská superstar Marcel Hirscher (29) vidí svou budoucnost trochu jinak, než jak mu radí většina odborníků. Majitel sedmi velkých křišťálových glóbů za celkové prvenství ve Světovém poháru sjezdařů na svém blogu vyložil, že do sjezdů a super-G se pouštět nehodlá. A jestli bude dál závodit? To se prý ještě uvidí… 



„Jsem ohromen, jak skvěle se mi tuhle zimu dařilo,“ píše Hirscher, který na olympiádě v Pchjongčchangu získal dvě zlaté medaile, na svém blogu na stránkách wwwredbull.com. A dotýká se i hojně propíraného tématu. Rakouští trenéři a mnozí další odborníci by ho moc rádi viděli i v rychlostních disciplínách, v nichž by se podle nich mohl prosadit stejně výrazně jako ve slalomu a obřím slalomu.

„Pokud jde o budoucnost, ještě nedokážu říct, jak to všechno bude. Ale ke spekulacím, že se začnu víc zaměřovat na sjezd a super-G, můžu říct jediné: abych mohl pomýšlet na úpspěch, potřeboval bych spoustu času, a ten já nemám,“ zdůraznil devětadvacetiletý lyžař, rekordman v počtu celkových vítězství v prestižním seriálu. 

„Tyhle dvě disciplíny jsou v podstatě úplně odlišné od technických, trvalo by jistě rok nebo dva se v nich zorientovat, naučit se znát tratě, najezdit kilometry na dlouhých lyžích, spřátelit se s rychlostí. To je úkol, kterému teď rozhodně nechci čelit. Pořád se chci lyžováním bavit,“ napsal Hirscher.

A zmínil i to, že není vůbec jisté, zda ho budeme ve Světovém poháru vídat i dál. „Po závodní zimě, jako byla tato, se člověk těší na odpočinek. Teprve až začnu s kondičním tréninkem a udělám první obloučky, zjistím, jestli se mi to pořád líbí. Já nehledám nové cíle a výzvy, stačí mi radost z lyžování. Pokud tam pořád bude, nové sezoně nestojí nic v cestě.“

Marcel Hirscher se svým otcem Ferdinandem, který ho k lyžování přivedl.
Marcel Hirscher se svým otcem Ferdinandem, který ho k lyžování přivedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud