29. března 2022 • 15:31

Ztráta pro Ledeckou. Přišla o důležitého muže, zase po olympiádě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská vítězka Ester Ledecká musí hledat nového fyzioterapeuta. Po čtyřleté spolupráci se s lyžařskou a snowboardovou hvězdou rozloučil Michal Lešák. Odchod libereckého rodáka žijícího v Rakousku vyplývá z jeho zprávy na sociálních sítích.



Lešák napsal k fotce s Ledeckou a týmem „Díky!“ a přidal výčet úspěchů na lyžích a na prkně, u kterých asistoval. „Mnoho dalších umístění v desítce a spousta zábavy,“ uvedl.

S Ledeckou byl Lešák od léta roku 2018. Tehdy zimní obojživelnice sháněla fyzioterapeuta místo Jakuba Marka, který odešel po úspěšné olympiádě v Pchjongčchangu 2018. Po čtyřech letech se tak situace opakuje. Lešák končí vydařené zimě s vrcholem na hrách v Pekingu.

Lešákovy schopnosti si Ledecká opakovaně pochvalovala. Hned při prvním kontaktu jí rovnal záda a v sezoně s ní trávil z celého realizačního týmu nejvíc času. Mimo jiné jí pomáhal po loňském ošklivém pádu v Crans Montaně či letos před slalomem do kombinace na olympiádě.

Fyzioterapeut Michal Lešák spolupracoval s Ester Ledeckou od roku 2018
Fyzioterapeut Michal Lešák spolupracoval s Ester Ledeckou od roku 2018

Ledecká za pomoci Lešáka vyhrála tři závody Světového poháru na lyžích a pět na snowboardu, na němž v Pekingu obhájila olympijské zlato v paralelním obřím slalomu. „Její radost z pohybu jí pomáhá překonávat obtíže spojené s kombinací těch dvou sportů,“ řekl Lešák v minulosti.

Po olympiádě obvykle dochází ke změnám v realizačních týmech. U Ledecké by měl nejspíše zůstat italský odborník Franz Gamper. Dalšími členy jejího týmu jsou lyžařský kouč Tomáš Bank, pro snowboard Američan Justin Reiter a lyže i prkno servisuje Miloš Machytka.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud