19. května 2009 • 10:20

Tour de Ski: v návrhu je pouze Praha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze sprint v Praze, který se má uskutečnit 4. ledna 2010, zůstal v návrhu nového ročníku Tour de Ski v běhu na lyžích. Ze seriálu naopak vypadlo Nové Město na Moravě.



Definitivní rozhodnutí o Světových pohárech ve všech lyžařských disciplínách padne tento pátek na zasedání kalendářní komise mezinárodní lyžařské federace FIS v Dubrovníku.

"Vyřazení Zlaté lyže zdůvodnil šéf běžecké komise FIS Jürg Capol náročným přesunem z Nového Města do Itálie. Přitom ještě na mistrovství světa v Liberci nás ujišťoval, že má Česká republika na nadcházející sezonu vyhrazeny tři termíny Světového poháru běžců," řekl ČTK předseda běžeckého úseku lyžařského svazu a současně předseda organizačního výboru Zlaté lyže Petr Honzl.

"Stále ale platí náš návrh na pořádání lednového běžeckého Světového poháru v Novém Městě na Moravě," dodal.

Nejnovější návrh Tour de Ski počítá od 1. ledna 2010 s třídenním programem v německém Oberhofu, kde se den po prologu uskuteční závod mužů na 15 kilometrů a žen na 10 km klasicky a 3. ledna oba skiatlony. Po sprintu 4. ledna v Praze následuje den volna na přesun do Itálie.

Pětidenní italská část začne 6. ledna v Cortině d'Ampezzo během mužů na 30 km a žen na 15 km volnou technikou, 7. ledna budou v Toblachu sprinty. Po dnu volna následuje závěrečná část ve Val di Fiemme, kde se 9. ledna poběží 20 kilometrů mužů a 10 km žen klasicky a tečku za seriálem pak tradičně udělá poslední etapa 10. ledna s cílovým stoupáním do sjezdovky Cermis.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud